28 / 04 / 2024

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...



Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, son zamanlarda çevreye duyarlı, kullanıcı dostu ve gelecek vadeden elektrikli araç üretimine ve talebine yönelik gelişmelerin hız kazandığını kaydetti.

Türkiye'de 600 istasyonla her ilde tüketicilere hizmet verdiklerini belirten Eke, "Elektrikli araçların gelişimini bundan 6-7 yıl önce görerek Türkiye'de dağıtım sektöründe bu işi ilk yapan ve tüketicilere sunan firmayız. Bu işbirliğimizi Eşarj firmanınz ile başlattık. İyi ki yaptık. Yenilikçilik bizim ruhumuzda var. O gün 6-7 olan istasyonlardaki elektrikli şarj noktamız bugün 25'e ulaştı. İnşallah 2024 yılında Eşarj ile yaptığımız işbirliğiyle bunun 60 noktaya ve 40 ile çıkmasını istiyoruz. Biliyorum ve görüyorum ki Türkiye'de en çok elektrikli araç şarj eden noktalar Eşarj ve Aytemiz istasyonlarında, rakam bunu gösteriyor." diye konuştu. 

Erken başlayan işbirliklerinin uzun vadeli ortaklıklarının da göstergesi olduğuna da söyleyen Eke, "Umuyorum ki tüketicilerimize Eşarj, Enerjisa ile sunduğumuz bu hizmetlerimiz gelişerek devam eder. 'Erken kalkan yol alır' diye bir atasözümüz vardır. İlk başlatmamızın getirdiği tüketicideki algı, şu anda elektrikli otomobil kullanıcıları tarafından da hızla ilgi görmekte." diye konuştu.

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Eke, işbirliklerinin başladığı 2017 senesinde  Türkiye'de  2 bin elektrikli araç olduğun söyleyen , "Bu sene bu sayı Türkiye'de 60 bine kadar çıktı. Önümüzdeki sene ise  neredeyse iki kat olması hedefleniyor. Yani elektrikli araçlar artık hayatımızda var. Elektrikli araçlar varsa onların dolum noktaları da hizmet aldığı noktalar da artmak durumunda. Ne kadar hızlı gideceğimizi zamanla göreceğiz." dedi.

Araç sayısına göre yaptıkları fizibilitelerde hangi illerde elektrikli araçların kayıtlı olduğunu gördüklerini ve önlemler aldıklarını aktaran Eke, şöyle devam etti:

"Büyükşehirlerin hepsinde varız. Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, şimdi Trakya. Karadeniz'e doğru yatırım yapmaya başladık. Güneyde Antalya'da yeni istasyonlarımız geliyor. Hangi noktalarda olduğu biraz da araçların nereye evrildiğiyle alakalı. Yakın gelecekte neredeyse elektrikli araçların olduğu bütün illerde hizmet noktalarımız olacak ve bütün tüketicilere erişiyor hale geleceğiz. Biz de Eşarj'dan Enerjisa'dan bunu işbirliğimiz çerçevesinde talep ediyoruz. Onlar da bu konuda çok pozitif ve agresif bir büyüme stratejisi içindeler."

Toyota açıkladı! Yeni sistem 14 vitesli elektrikli araç geliyor...

Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

 


Geri Dön