02 / 05 / 2024

Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

Elektrikli araç sayısının artması ile beraber bu sektördeki teknolojik çözümlere yenileri de eklnemeue devam ediyor. İşte konu ile ilgili haberin detayları...



Elektrikli araç şarj teknolojileri geliştiren ve şarj istasyonu hizmeti veren teknoloji şirketi Exepix de "Pilstop" bu defa araç sürücülerinin şarj istasyonlarında yaşadığı sorunların çözümü için faaliyete geçti.

Bu kapsamda, elektrikli araçların şarj istasyonlarını koruma hedefi ile yapılan çalışmalar ile akıllı bariyer sistemi SafeStop yapıldı. İstanbul'da Pilstop şarj istasyonlarına kurulan sistemin yaygınlaştırılması için çeşitli elektrikli şarj istasyonu işletmecileri ile görüşmeler yürütülüyor.

DÖRT FARKLI ÇALIŞMA SÜRDÜRÜLÜYOR

Akıllı bariyer sistemi SafeStop'un farklı çalışma senaryoları yer almaktadır. Birinci senaryo olarak, elektrikli araç kullanıcısı uygulama üzerinden gideceği istasyona rezervasyon yaptığında SMS olarak telefonuna bariyeri açabileceği kod geliyor. İstasyon önüne geldiğinde bu kodu yazdığında bariyer açılıyor. İkinci senaryoda, sürücü uygulamayı açtığında telefonunun bluetooth özelliği aracılığıyla yaklaştığı anlaşılıyor ve bariyerin otomatik olarak açılması hedefleniyor.

Üçüncü senaryoda, araçlara takılan bluetooth destekli donanımlar sayesinde kullanıcı istasyon önüne gelip yaklaştığında bariyer otomatik olarak açılıyor.

Dördüncü senaryo kapsamında ise,  istenirse istasyonların üzerinde yer alacak olan bir kamera ile yapay zeka özellikleri de kullanılarak müşteri kayıtlı olduğu aracı ile geldiği zaman plakası üzerinden algılanıp bariyer açılması planlanıyor. SafeStop, bariyer açıldıktan sonra sensörler sayesinde üzerinde araba olup olmadığının kontrolünü yaptığı için güvenli bir kullanım sunuyor.

 Elektrikli araç şarj istasyonlarına akıllı bariyerler yapılacak

SÜRÜCÜ DOSTU ÇÖZÜMLER SUNULACAK

Exepix Baş Teknoloji Sorumlusu Emre Bora, yaptığı açıklama kapsamında, elektrikli şarj teknolojileri geliştirirken araç kullanıcıları için önemli bir soruna çözüm getirmeyi de hedeflediklerini kaydetti.

SafeStop akıllı bariyer sistemini elektrikli araçların istasyonlarına entegre ederek elektrikli olmayan araçların elektrikli araç şarj istasyonlarını işgal etmesine engel olduklarını ifade eden Bora, şöyle devam etti: Akıllı bariyer sistemi sayesinde mobil uygulama entegrasyonu kapsamında kullanıcılarına en faydalı  bir kontrol imkanı da sağlamakta. Öte yandan,  sıra SafeStop ürün tam anlamı ile  kişileştirilebilir olması ile dikkatleri  çekiyor.  Buna göre, SafeStop'un kısa sürede kullanımını yaygınlaştırmayı istiyoruz.  Fakat, yeni geliştirdiğimiz şarj asistanıyla da (motorlu kablo aparatı) elektrikli araç sahibi özellikle kadın sürücülerimize kolaylık sağlamayı hedefledik. Sürdürülebilir ekonomiye güçlü yazılım altyapımızla yeni ürünler ekmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye’nin ilk elektrikli Sedanı Nieve, Konya’da görücüye çıktı...

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

Chery’den yeni araç! Chery yeni elektrikli OMODA 5 EV tanıttı...

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 


Geri Dön