28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul'da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul'da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün önemini kaydederek, "Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve haberin detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kentsel dönüşüm düzenlemesinin maalesef suistimal edilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Yeni kanun ile getirilen düzenlemeler kapsamında herhangi bir rant sağlama amacı yada hak sahiplerinin başka bölgeye gönderilmesi asla ama asla söz konusu değildir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç kimsenin ülkemizi depreme hazırlamadaki, kentsel dönüşüm projelerini dinamitlemesine ve yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardında yaptığı açıklama doğrultusunda geniş yer verdiği kentsel dönüşüm konusu ile ilgili şunları kaydetti: "Bizim amacımız, İstanbul'da her sene 350 bin konut inşası yaparak, önümüzdeki 5 sene içerisinde de acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenilemek hedefindeyiz." dedi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

KENTSEL DÖNÜŞÜM HEDEFİMİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmara Bölgesi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki hafif deprem bile bizlere deprem ülkesi olduğumuzu bir kez hatırlattı ve bu gerçek ile  yüz yüze geldik. Topraklarımızın yüzde 66'sı deprem açısından çok riskli. Son bir asırda altı ve üzeri büyüklükte 231 deprem meydana geldi. 130 binden fazla canımızı maalesef toprağa verdik. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde ise 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Bu coğrafyada yaşamak demek deprem gerçeği ile yüzleşmek ve ona göre hareket etmek demektir." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam ett; "Tek çözüm, depreme dayanıklı binalar yapmak. Kentsel dönüşüm adımıdır. Maalesef ülkemiz uzunca bir süre bu toprakların hakkını vermek yerine hakkına giren bir anlayış ile  yönetildiği için deprem felaketi göz ardı edilmiştir. Kentsel dönüşüm çalışmalarını bir üst seviyeye çıkarıyoruz. Güvenli kentler için tek çare kentsel dönüşümdür. Siyasi çıkarlar için bunu istismar etmek ülkemize ihanettir. Kentsel dönüşüm konusu tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur. Bizim amacımız, İstanbul'da her sene 350 bin konut inşa ederek, 5 yıl içerisinde acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenilemektir. Yerinden dönüşüm projesine başvuru sayısı yaklaşık 247 bini buldu. Buna göre 2024 senesi bütçemizde depremzede şehirlerimizin yeniden inşasına 1 trilyon lira kaynak ayırdık." dedi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Kentsel dönüşüm başvuruları e-Devlet'ten nasıl yapılır?

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!


 


Geri Dön