15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada 'yüzde 25' zam sınırına devam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada 'yüzde 25' zam sınırına devam!

Geçen yıl Haziran ayında fahiş kira fiyatlarının önüne geçilmesi için uygulamaya alınan yüzde 25'lik zam sınırına devam edileceği bildirildi. İşte detaylar...



Karar Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, kira artış oranı, her ayın başında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre netlik kazanıyor. Ancak özellikle son bir sende artan kira fiyatları vatandaşların gelirini dahi aşmaya başladı. Bunun üzerine kira fiyatlarını kontrol altına almak adına artışlara yüzde 25'lik sınır getirilmişti.

KİRAYA YÜZDE 25 ZAM SINIRI UZATILDI MI?

Sözcü'de yer alan detaylara göre, 2022 yılında kira fiyatlarındaki sert artış sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren konut kira artışları yüzde 25’le sınırlandırılma getirilmişti.

Söz konusu uygulamanın bu senede devam edeceği kaydedildi. Konuya ilişkin açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada yüzde 25 zam sınırına devam!

Kira artışlarında 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde 25 artış yapılabilmesini içeren düzenleme ile ilgili çalışma olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Bakan Tunç, konunun bakanlığın değil TBMM'nin yetkisinde olduğunu belirtti.

Tunç, bu düzenlemenin süresinin 1 Temmuz'da dolacağının hatırlatılması üzerine, “Çalışıyoruz, yetişir.” diye yanıtlamıştı.

KARAR RESMİ GAZETE'DE!

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete’de 11 Haziran 2022 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, konut kiralarının 1 Temmuz 2023 tarihine kadar söz konusu oranın üzerinde artışını yasakladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada yüzde 25 zam sınırına devam!

YÜZDE 25 ZAM UYGULAMASINA DEVAM EDECEK

Beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında zam sınırının uzatılacağını belirtti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

2022 yılı Haziran ayında yaptığımız geçici düzenleme ile yenilenen konut kira sözleşmelerinde kira artırım oranını yüzde 25'le sınırlamıştık. 2023 yılı Temmuz ayından itibaren yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı uygulamayı sürdüreceğiz.

Dolar yarını beklerken ilk rakamlar geldi! Herkes bu habere kilitlendi! Bakan bir daha bakacak!

TOKİ'den İzmir'e büyük müjde! 523 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Domates, patates, salatalık, soğan ve marul fiyatlarına yüzde 25 indirim! Dip fiyatlar hemen sepete ekleyin!


Geri Dön