27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da toplu açılışa katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da toplu açılışa katıldı!

Malatya'da yapımı tamamlanan ve toplam değeri 240 milyon lira olan eser ve yatırımların resmi açılışlarının yapılacağını bildiren Erdoğan, açılışı yapılan eserleri sayarak kuruluş ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Yeni Cami önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. 


Malatya'da yapımı tamamlanan ve toplam değeri 240 milyon lira olan eser ve yatırımların resmi açılışlarının yapılacağını bildiren Erdoğan, açılışı yapılan eserleri sayarak, bunların yapımında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti. 


Büyüyen, gelişen, modern bir Malatya için son 12 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve bunların devam edeceğini belirten Erdoğan, 3 bin 609 dersliği, 800 yataklı devlet hastanesini, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini Malatya'ya kazandırdıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden, 336 kilometreye çıkardıklarını söyledi.


Vatandaşların "Malatya seninle gurur duyuyor" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. son 2 yılda Malatya'ya 6 kez geldim. Sizin Allahınıza kurban, size olan sevdamız evvel Allah artarak devam ediyor. Sizler bizi bu yolculukta hiçbir zaman yalnız koymadınız, her zaman yanımızda oldunuz, sizinle bu yolları beraber yürüdük. Aşık Veysel gibi 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik' ve hakikaten gittik gündüz, gece" diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilikte aldığı brifingde Malatya'da dersliklerdeki öğrenci sayısının 30'un altında olduğunu öğrendiğini ifade ederek, kendi öğrencilik yıllarında sınıflarında 75, bazı dersliklerde ise 100-110 öğrenci bulunduğunu söyledi.


Malatya'nın, ulaşım altyapı noktasındaki önemine işaret eden Erdoğan, "Hem Malatya için hem de ülkemizin kuzey-güney ulaşım hattı için çok önemli olan Ermenek Tüneli inşallah bu yıl tamamlanıyor" dedi.


Erdoğan, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatının devam ettiğini belirterek, "Barajları, göletleri, sulama tesislerini teker teker saymayacağım, zaten Malatya barajlar noktasında hamdolsun gayet iyi. Bunlar önemli yatırımlar, ama yeter mi? Yetmez" diye konuştu. 


Başbakanlığında olduğu gibi cumhurbaşkanlığı döneminde de Malatya'nın potansiyeline uygun yatırımlarının takipçisi olacağını dile getiren Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında Malatya'da düzenlenen ve 100 bini aşkın Malatyalı'nın katıldığı mitingi unutamadığını, o günkü heyecanın sandıklarda kendisini gösterdiğini belirtti. 


AA


Geri Dön