20 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Geçen hafta temel gıda ürünlerindeki KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e çekilmesinden sonra vatandaş elektrik, doğalgaz ve su faturalarına da düzenleme yapılmasını bekliyor. AKP'li belediyeler su faturalarında KDV indirimine gitti. Peki hangi ilde ne kadar indirim yapıldı?



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su tarifelerinde indirim yapın çağrısına yanıt verdi. 

Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Cumhurbaşkanımızın belediyelere yaptığı su indirimi çağrısına ilk cevabı Konya'mızdan veriyoruz. Bugün aldığımız meclis kararıyla KDV dahil Konya’mızda suyu toplam yüzde 14 indirimli olarak vereceğiz. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Gümüşhane Belediyesi'de su tüketim bedelinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e çekti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı enflasyonla mücadele kapsamında, Gümüşhane Belediyesi olarak, 2021'de tüm tarifelerimize zam yapmamıştık, şimdi de yüzde 7 indirim yaparak su tüketim bedelindeki KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, içme suyu tüketim bedelinde yüzde 8'lik KDV'yi yüzde 1'e çekti.

Su faturalarında şok gelişme! Zam geliyor...

İSKİ zam gündemiyle olağanüstü toplanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön