06 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Karadeniz gazını kullanmaya başlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Karadeniz gazını kullanmaya başlayacağız!

Karadeniz’den çıkan doğal gazın ne zaman kullanılacağı merak edilirken beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Karadeniz doğal gazının önümüzdeki sene kullanılmaya başlanacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun dört ilçesine doğalgaz vermek için yapılan törene Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı yöntemiyle katıldı. Türkiye'yi doğalgazda merkez ülke haline getireceklerini ifade eden Erdoğan Karadeniz doğal gazını da önümüzdeki sene kullanmaya başlayacağız diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl aşırı yağışlardan dolayı Batı Karadeniz'de ciddi sel felaketleri yaşandığını belirten Erdoğan, sel bölgelerindeki vatandaşların yaralarını sarmak için devlet olarak sahaya inerek ilçelerin alt yapılarını onardıklarını söyledi.

Erdoğan, Kastamonu’da 4 ilçenin 14 ay gibi kısa sürede doğalgaza kavuşturulduğunu ve böylece bir hayalin daha gerçek olduğunu ifade etti.

Kastamonu’nun ilçelerinde 85 milyon liralık yatırımla 75,5 kilometre boru hattı döşendiğini ve vatandaşların doğalgaz aboneliğine büyük teveccüh gösterdiğini kaydeden Erdoğan, vatandaşları soba ile ısınmanın zahmetinden kurtardıklarını ve bu doğal gaz yatırımlarının 4 ilçe ile sınırlı kalmayacağını söyledi.


Geri Dön