04 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutları açıklaması!

Ülkede yaşanan afetlerle ilgili de önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla bizim bir defa hemen süratle yapılmakta olan evlerimiz var. Bunları TOKİ olarak yapıyoruz ve yıl sonuna kadar da inşallah biz bir yılda bu konutları yapacağız." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası uçakta gazetecilerle bir araya geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede yaşanan afetlerle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan afet konutları açıklaması!

Türkiye'de yakın zamanda yaşanan afetlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afetlere rağmen biz kalkıp da 'Halimiz ne olacak?' demiyoruz, hamdolsun. Ama bakıyorsun Bay Kemal hala saçmalıyor. Kalkıyor, ikide bir 'AFAD'a para vermeyin, yok şunu şuraya vermeyin, buraya bunu vermeyin.' diyor. Niye rahatsız oluyorsun bundan? AFAD, devletin bir kurumu. Buraya vatandaş gelip resmi olarak para veriyorsa bu seni niye rahatsız ediyor? AFAD'a gelen paralar, konut yapımından tut da altyapıya, üstyapıya varıncaya kadar buralarda kullanılıyor. Şu an itibarıyla bizim bir defa hemen süratle yapılmakta olan evlerimiz var. Bunları  TOKİ  olarak yapıyoruz ve yıl sonuna kadar da inşallah biz bir yılda bu konutları yapacağız. Bunlar devam ediyor." dedi.

 

Afet bölgelerinde inşa edilen konutlar 1 sene içerisinde teslim edilecek!


Geri Dön