28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol bulundu açıklaması: İşte yüksek kalite petrol çıkan o ilimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan petrol bulundu açıklaması: İşte yüksek kalite petrol çıkan o ilimiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Bakanlar Toplantısının ardından kamuoyuna dikkat çeken açıklamalar yaptı. Akaryakıt fiyatlarının hızla yükseldiği bugünlerde Türkiye'nin ciddi miktarda petrol bulduğunu söyledi. İşte petrol çıkan o ilimiz ve petrolün ekonomik değeri...



Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından Türkiye'nin güneyinde petrol bulunduğunu açıkladı. Petrolün iki kuyudan çıktığını söyleyen Erdoğan, tespit edilen rezervin ekonomik değerinin 1 milyar dolar tutarında hesaplandığını açıkladı. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

Biz yerin altını ve üstünü arayacağız, madenleri bulacağız ve milletimizin hizmetine sunacağız. 

Adana’da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kalitede petrol bulduk.

Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyudaki petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde hazırlanıyoruz.

Erdoğan, ayrıca Cumhurbaşkanı maaşına zam talebine ilişkin gelen eleştirilere de cevap verdi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli vekiller ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarının hak sahibi ailelerine yapılan ödemelerin de göstergesidir. Buradan TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin  genel kurulda görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön