Kent Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte zam müjdesi! Temmuz ayını işaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il ziyaretleri kapsamında, Malatya'da halka hitap ederken, emekli zammı, memur zammı ve bayram ikramiyesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...Erdoğan, memur zammı, emekli zammı ve bayram ikramiyesi konusunda müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehir ziyaretleri kapsamında, Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kentte halka hitap etti. Erdoğan, memur zammı, emekli zammı ve bayram ikramiyesi konusunda müjdeyi verdi.

Erdoğan maaşlara yapılacak ara zamma ilişkin değerlendirmelerde bulunarak , "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2.000 TL'ye çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğa, "Kamu işçilerimizin maaşını 21.000 TL'ye seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22.000 TL'ye yükseltme sözü verdik" açıklamasında bulundu. Peki, Emekli ve memur zammı ne kadar artacak? İşte konuşulan o rakamlar....

Sabah'ta yer alan detaylara göre, yeni dönemde sosyal devlet anlayışının daha da güçlendirilmesi talimatını veren Erdoğan, enflasyonun sabit gelirliler üzerindeki tahribatının ortadan kaldırılması düzenlemelerin çabucak hayata geçirilmesini istedi. İlk düzenlemeler Ocak 2023 döneminde asgari ücret, emekli-memur zammı için yapılırken arada dönemde ise en düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyeleri için gerçekleşti.

 

ASGARİ ÜCRET TARİHİ REKOR KIRDI!

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54,7 yükselişle net 8.506 liraya çıkarak TL bazlı rekor kırdı. O dönemin kuruyla asgari ücret 455 dolar seviyesini aşarak bir rekor da döviz bazlı kırdı. 

Geçen sene temmuz ayında Erdoğan'ın talimatıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı ve yüzde 30'luk ara zam ile asgari ücreti 5 bin 500 liraya yükseltmişti. Bir önceki dönemde de asgari ücret üzerinden gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Geçen seneden bu seneye asgari ücret yüzde 100 artış kaydederek enflasyon rakamlarının çok üzerinde gerçekleşti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7.500 TL OLDU!

Ocak öncesi 3.500 lira olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, yıl başında 5.500 liraya peşinden yapılan düzeltme ile 7.500 liraya yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aştı. Bunun yanında emekli ikramiyesi yüzde 82 artışla 2.000 liraya yükseltildi. 

 

MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM 

Ocak ayı döneminde SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı refah payı hariç yüzde 15,40 olarak kayda geçerken, bu rakam memurlar için yüzde 16,48 oldu. Erdoğan, tıpkı asgari ücrette olduğu gibi emekli ve memur zammı için de refah payı verileceğini duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ile memur ve memur emeklisi zammı Ocak 2023 döneminde yüzde 30 arttı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 14,6 memur ve memur emeklisi ise yüzde 13,52 ek zam almış oldu.

Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi. Yapılacak düzenlemeler çalışanlar, emekli ve memurlar başta olmak üzere hemen her kesimin alım gücünü yükseltecek. 

Kamu işçileri dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu mu?

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Güncel hurda fiyatları kaç lira? 23 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi