29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilerin beklediği müjde geldi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilerin beklediği müjde geldi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammı, terörle mücadele ve İsrail-Filistin gerilimi gibi ana gündem maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan bazı noktalar şunlar:

REKABETİ BOZUCU FAALİYET YÜRÜTEN FİRMALARA CEZA

Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette olduğumuzu gösteriyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz yılbaşına kadar uzattığımız pazarlama, satış, ilan sınırlamamalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Otomotiv piyasasında yaşanan spekülatif fiyat artışları günden güne azalmaya başladı. Bu kapsamda stokçuluk yapan, haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ve şahıslara idari para cezası uygulandı. Rekabeti bozucu faaliyet yürüttüğü tespit edilen 139 firmaya 2 milyar 105 milyon lira ceza kesildi. Şimdi benzer uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli, makul şekilde hareket etmeyerek kişi ve kurumlara ağır cezalar keseceğiz. Fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar bunun bedelini ağır cezalarla ödeyecekler. Aldatıcı ve yanıltıcı reklam yapan firmalar, etiket ile kasası üzerinde fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu tür yollara tevessül edenlere 215 bin lira ceza yazıldı.

EMEKLİYE TEK SEFERLİK 5 BİN TL'LİK İKRAMİYE

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin sonunda emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmaya karar verdik. Bu ödemeden hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz yararlanamayacak. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar TL'yi geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına aktarılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden değerlendireceğiz.


"218 BİN KONUTLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR"

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkan kaynağı milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.  Özellikle şehir merkezlerimizde deprem sonrası yıkılan yapıların temizlenmesi konusunda büyük bir başarı elde ettik. Dünyada böylesine etkili bir felakete bu kadar etkili bir şekilde mücadele eden başka bir ülke örneği bulunmuyor. Geçici barınma alanlarında 600 bin vatandaşımıza hizmet veriyor, kira yardımı ve diğer desteklerle 1,3 milyon insanımızın yanında oluyoruz. Ayrıca, rezerv alanlarda inşa edilecek olan 200 bin konut ve yerinde dönüşümle yapılacak 218 bin konutla ilgili çalışmalar hızla ilerliyor.  Kimi aksaklıklar yaşanabilmektir. Ama devlet ve millet dayanışmasıyla her sorunu çözeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.


Alfa Romeo Tonale Ekim 2023 fiyat listesi: Zam geldi mi?

Son Dakika! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Korkutan deprem

Subaru Forester e-BOXER 2023 fiyat listesi: Ekim ayında son durum ne?


Geri Dön