29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde ücretsiz doğalgaz desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz desteği devam edecek mi? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması geldi. Erdoğan Zonguldak'ta katıldığı Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara müjdeyi verdi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?  

Cumhuriyrt Gazetesi'nde yer alan habere göre; milyonlarca kişi bu sene de doğalgaz desteğinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Erdoğan: ''9 ay önce 20 Nisan tarihinde gelmiştim. Karadeniz doğalgazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Ücretsiz doğalgaz desteğimizi sürdürüyoruz. İlk ay konutlardan hiçbir ücret almadık.

Vatandaşlarımızın doğalgaz faturasını biz ödedik. 11 ay boyunca konutlarda kullanılan 25 m3'lük doğalgaz bedelinin bilabedel olacağını söyledik. Bu uygulamayı Nisan 2024'e kadar devam ettireceğiz. Vatandaşa 84 milyar destek sağlamış olacağız.'' diyerek müjdeyi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her sene olduğu gibi bu sene de doğalgaz desteği ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Dar gelirli binlerce aile için doğalgaz desteği sağlanıyor. Doğalgaz desteğine başvuru yapmak isteyenler nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor.

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor.  T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilir.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmakta. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin yararlanabilmesi için gerekli başvuru şartları şu şekilde;

  • Türk vatandaşı olması,
  • e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,
  • ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi şartları aranıyor.

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Doğalgaz desteğinin maliyeti 37 milyar TL!

Geri Dön