Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yüksek zam' çıkışı: Ne hale getirdiğimiz ortada

Cumhurbaşkanı Erdoğan günden güne artan hayat pahalılığı karşısında "açız" diye seslenenlere cevap verdi. Erdoğan, ülkeye yapılan yatırımlar sayesinde yoksulluğu sona erdirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Aç kalan falan yok" açıklaması yaptı.Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada ülkeye yapılan toplam yatırım miktarını 70 milyardan 2 trilyon liraya çıkardıklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hergün akaryakıt başta olmak üzere gıda ve temel tüketim malzemelerine gelen zamları eleştirerek "Aç kaldık" serzenişinde bulunanlara cevap verdi. Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada ülkeye yapılan toplam yatırım miktarını 70 milyardan 2 trilyon liraya çıkardıklarını söyledi. "Açız" eleştirilerine ise "Aç falan yok" dedi.

Erdoğan, "Birileri şimdi çıkıp, 'Aç kaldık' diyor. Vicdansızlık yapmayın. Ne aç kaldın? Aç kalan falan yok. Dürüst ol, samimi ol. Sürekli olarak yapmış olduğumuz zamlarla, yapmış olduğumuz parasal düzenlemelerle de vatandaşımızın bu imkanlarını da nereden nereye getirdiğimiz ortada” açıklaması yaptı.

Türkiye'nin faiz politikası ve 20 Aralık'ta devreye alınan Kur Korumalı Mevduat sistemiyle de ilgili konuşan Erdoğan, uygulanan yeni ekonomik programın biimsel kriterle örtüştüğünü söyledi. 

ERDOĞAN: CAHİL VE HAİNLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "gösterge faiz-enflasyon formülünü" ekonominin girdiği darboğazdan çıkış için tek kurtuluş kapısı olduğunu ifade edenlerin bir kısmının "cahil"  bir kısmının da "hain" olduğunu iddia etti.

Erdoğan, "Gösterge faiz-enflasyon dayatmasını tek kurtuluş reçetesi gibi önümüze getirenlerin bir kısmı zır cahil bir kısmı ise alenen haindir. Biz ülkemizin gücünü ve imkanlarını biliyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

 

"YAPTIĞIMIZ TERCİHİN AĞIR BEDELLERİ OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli artan döviz kuru ve enflasyonla ilgili krizi de aşacaklarını ifade etti. 2018'de gelinen yol ayırımında yapılan tercihin "ağır bedelleri" olduğunu kabul eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz 2018'de bir yol ayrımına geldik. Biz istihdamı ve büyümeyi koruyarak hedeflerimize ilerlemeyi tercih ettik. Bu tercihin ağır bedelleri oldu. Kur ve enflasyon sorununun üstesinden elbette geleceğiz. en büyük kazanımımız ise üretimi, yatırımı koruyarak hiç bir insanın çöküşüne izin vermemiş olmamızdır. Hayat pahalılığının önüne geçecek önlemleri alarak, refah düzeyindeki gerilemeyi süratle telafi edeceğiz. Bu konuda iş dünyasından da destek bekliyoruz. Akıl dışı fiyatlamaya yönelmek yerine makul, sürdürülebilir politikayla ülkemizi bu kısır döngüden çıkarabiliriz.

 

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

Çeyrek ve gram fiyatlarında korkulan oldu! Kuyumcular mecbur kaldı artık yapılmıyor

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Çeyrek ve gram altında iki kritik kırılma noktası: Bunlar olursa geleceği fiyat bakın ne olacak?

Benzin ve motorinde dev zam dalgası devam ediyor! Bu gece de geliyor

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı