17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Ev hanımlarına destek olma amaçlı müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında emeklilik hakkı getirilecek ve ev hanımlarına aylık 7.500 TL ylık bağlanacak. İşte konu ile alakalı ayrıntılar.



AK Parti'nin seçim beyannamesinde olan ev kadınlarının emekli olabilmesi için kolaylık sunacak adımların süratle Meclis'e sunulması için çalışmalar sürüyor. Aile Koruma Kalkanı Paketi muhteviyatınca, ev kadınları hem sosyal emniyete sahip olacak hem de erken emeklilik olanağı elde edecekler. Bu yeni sistem dört etapta uygulanacak.

İlk aşamada sigortası olmayan veya çalışma olanağı bulamayan ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik olanağı sunulacak. İkinci etapta, çocuk sayısına bağlı olarak anneler erken emeklilik olanağından yararlanabilecekler. Üçüncü aşamada, çalışan annelere yaş koşulu ve prim desteğiyle erken emeklilik olanağı sunulacak. Son aşamada ise doğum borçlanmasıyla alakalı düzenlemeler yapılacak.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Sigortası olmayan ve primi bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak ve anneler isteğe bağlı sigorta ile sosyal güvenceye erişecekler. Devlet, verilecek primlerin üçte birini karşılayacak. Ev kadınları daha az prim vererek daha erken emekli olabilecekler. Ayrıca, emeklilik hakkıyla beraber sosyal güvence ve sağlık hizmetlerinden parasız faydalanma olanağı da sunulacak.

Bağ-Kur ve SGK prim eşitliği gerçekleştiğinde kısmi emeklilik koşulu da düşürülecek. Çocuk sayısına göre yaş koşulu ve prim desteği sunulacak olan sistem, ev kadınlarına ve çalışan annelere avantajlar sunacak. Anneler, her sene primlerine ilave edilen miktarlarla erken emeklilik hakkı elde edilecek ve yaş şartı geriye alınacak. Çocuk sayısı da bu hususta belirleyici bir faktör olacak.


Geri Dön