29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.



Bugün itibariyle Cumhurbaşkanın açıkladığı elektrik ve doğalgaz indirim müjdesi uygulanmaya başladı. Bu müjde kapsamında tüm abone gruplarında elektrik faturalarında %15 indirim uygulanacak. Sanayi aboneleri için 100 kilovatsaat tüketim karşılığı olan 409 TL'lik fatura 348 TL'ye, mesken aboneleri için ise 173 TL'lik fatura 147 TL'ye düşecek.

 Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Nisan ayında tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Nisan ayından itibaren tüm abone gruplarında elektrik faturalarında yüzde 15 indirim yapılacağını duyurdu. Bu duyurunun ardından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen tarife tablosu Resmî Gazete 'de yayınlandı. Tabloya göre, orta gerilim seviyesinden bağlı sanayi abonelerinin 100 kilovatsaat tüketimi için ödeyeceği 409 TL'lik fatura tutarı, 348 TL'ye düşecek. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamanın ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından henüz bir resmî açıklama yapılmadı. Ancak, yapılan indirimin mesken faturalarına yansıyacağı düşünülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön