16 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.



 Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Elektrik ve doğalgazda indirim müjdesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), serbest piyasada uygulanan elektrik tavan fiyatını düşürdü. EPDK'nın aldığı karara göre, 1 Nisan itibarıyla elektrik tavan fiyatı yüzde 14,75 oranında indirilerek 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwh'ye düşürüldü. Bu sayede tüketicilerin olağanüstü maliyet artışlarından korunması ve enerji güvenliğinin devam ettirilmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, tüketicilerin güvende kalması için devreye alınan AUF uygulaması da Ekim ayına kadar 6 ay süreyle uzatıldı. Bu sayede enerji piyasasında yaşanabilecek olası risklere karşı önlem alınarak tüketicilerin mağdur olması engellenmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, millete güzel müjdelerinin olduğunu duyurdu. Bayramları birleştireceklerini ifade eden Erdoğan, tüm abone gruplarında elektrikte %15 indirime gidileceğini ve sanayicilerin kullandığı doğal gaz tarifelerinde %20 indirim yapılacağını belirtti. Verilen indirimlerin vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararların ülkemize hayırlı olmasını diledi.

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

Elektrik, su, doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Kuveyt Türk’le faturalarınız bedavaya geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön