06 / 07 / 2024

Cumhurbaşkanı resmen açıkladı! Mayısa kadar 100 bin konteyner kurulacak!

Cumhurbaşkanı resmen açıkladı! Mayısa kadar 100 bin konteyner kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkikatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’na yönelik basın toplantısı düzenledi.



Erdoğan, yarım milyon depremzedeyi daha iyi barınabilecekleri alanlara taşımak için Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kuracaklarını belirtti. Sel felaketleri nedeniyle oluşan zararları tazmin edeceklerini ve yıkımları onaracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cümleleri kurdu:

"Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sel felaketlerinin yeniden kanattığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışacak, yıkımları ve zararları tazmin edeceğiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise "(Kahramanmaraş merkezli depremler) Kayıpları tamamen telafi etmeden, insanlarımızı geleceklerine güvenle bakacağı günlere kavuşturmadan bize dinlenmek haram." ifadelerini kullandı.

Kayıplar tamamen telafi edilmeden ve insanlar güvenli bir geleceğe kavuşturulmadan dinlenmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, TDT Sivil Koruma Mekanizması'nın kurulmasına karar verildiğini ve ilgili kurumlar arasında işbirliğinin artırılacağını sözlerine ekledi.

Erdoğan, Türk Yatırım Fonu'nun Türk dünyasındaki ekonomik bütünleşmeye katkı sağlayacağına inandığını ve İstanbul'un fonun ev sahibi olacağını açıkladı. Ayrıca, Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması'nın imzalandığını ve bu anlaşmanın zirvenin somut kazanımlarından biri olduğunu söyledi.

4.8'lik deprem sonrasında Bolu'da eğitime ara verildi! Okullar tatil mi oldu? Yarın okullar açık mı? İşte detaylar...
T.C kimlik no 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Evden bir kişi bile olsa başvursun! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!
Dolar dağları deldi, Özgür Demirtaş'ın seneler önceki dolar yorumu su yüzüne çıktı! Meğer her şeyi anlatmış!

Geri Dön