27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek ''Çok daha sağlam, sağlıklı şehirler kurmamız lazım." dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dirençli bir  Adana  şehri oluşturmamız lazım'' diyerek, çok sağlıklı ve sağlam şehirlerin kurulması için vatandaşlarla birlikte çalışmalar yapılacğaını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

Yılmaz, depremin yaralarının yarılmaya devam ettiklerini açıklayarak, Adana'da çeşitli inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Haberler.com'da yer alan habere göre; Yılmaz, bunların yanında asıl yapılması gerkenin Adana'daki gelecek afetleri önlemek olduğuna vurgu yaparak, ''Dirençli bir Adana şehri oluşturmamız lazım ve kentsel dönüşümü vatandaşımızla birlikte, vatandaşımızla istişare içinde hızlandırmamız lazım.''dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Çok sağlam ve sağlıklı şehirler kurulması gerektiğini vurgulan Yılmaz, !! Bunun için kentsel dönüşüm kanunumuzu yeniledik. Meclisimiz, sağ olsun Gazi Meclisimiz onay verdi. Artık yeni bir kentsel dönüşüm kanunumuz var.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı'mız da Kentsel Dönüşüm Başkanlığını kurdu. Yeni bir kurum kurduk geçtiğimiz aylarda. İçinde farklı genel müdürlükler var. İnşallah önümüzdeki dönem kentsel dönüşümü hızlandırdığımız, afet risklerini azalttığımız bir dönem olacak." dedi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

126 MİLYAR YATIRIM YAPILDI!

Adana'nın kentsel dönüşüm ve ulaşımda hak ettiği yerde olmadığını, sanayi ve tarım başta olmak üzere her alanda potansiyellerinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, bugüne kadar merkezi idare olarak Adana'ya 126 milyar lira yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Yılmaz, "Yeter mi yetmez. Helali hoş olsun Adana'ya. Hastaneler inşa etmişiz. Üniversiteler kurmuşuz. Yollar yapmışız. Kırsal alana hizmetler götürmüşüz. Okullar açmışız. Ama şimdi istiyoruz ki büyükşehirle birlikte el ele verelim, gönül gönüle verelim. Adana'yı çok daha fazla hizmetle, çok daha kaliteli, çok daha geniş hizmetlerle buluşturalım." ifadelerini kullandı.

Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını da hatırlatan Yılmaz, ilk olarak deprem bölgesinden başlayarak yeni evlenen gençlere faizsiz ve 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi verdiklerini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilk başvuruları almaya başladığını, ilerleyen dönemde bunu daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Geri Dön