28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.



Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaketin Türkiye ekonomisine olan maliyetini açıkladı. Başkanlığın internet sitesinde yayınlanan ‘2023 Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Raporu’nda, deprem felaketlerinin yol açtığı kayıp ve hasarın boyutuna yer verildi.

 Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Rapora göre, ülkemizde 1900 yılı ile 2023 yılı arasında can kaybına veya hasara yol açan 269 deprem meydana geldi. Can kaybı ve ağır hasarlar açısından; en büyük depremler, 2023 Kahramanmaraş, 1939 Erzincan ve 1999 Gölcük merkezli Marmara depremi olarak sıralandı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşadığımız iki deprem ile 20 Şubat'ta Hatay'ın Yayladağı ilçesinde gerçekleşen deprem 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu.

48 BİN KİŞİ HAYATINI YİTİRDİ

Rapora göre, depremler sebebiyle 48 binden fazla insan hayatını kaybederken, yarım milyondan fazla bina hasar gördü. Aynı zamanda iletişim ve enerji altyapısı zarara uğrarken önemli boyutlarda maddi kayıplar oluştu. Depremden etkilenen 11 ilin toplam nüfusu, 2022 verilerine göre, 14 milyon 13 bin 196 kişi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 16,4'üne tekabül eden bu nüfusun 13 milyon 553 bin 283'ü il ve ilçe merkezlerinde ikamet ediyor. Kalan kısmın yani 459 bin 913 kişi ise belde ve köylerde yaşıyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön