29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 3 Aralık'ta açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 3 Aralık'ta açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2021 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklama yeni CSO binasının 3 Aralık’ta açılacağını açıkladı.  



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,2021 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ersoy yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının 3 Aralık’ta hizmete açılacağını açıkladı. Ersoy, açılışı, Sergi mekanı ve açık hava alanlarından oluşan müzik kampüsü, 3 Aralık 2020 tarihinde ülkemizin ve dünyanın ünlü müzisyenlerinin katılımıyla hizmete açılıyor” sözleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 60 yıldır kullandığı 600 kişilik Tarihi CSO Salonunun ise oluşturulacak sanat adası içinde faaliyetine devam edeceğini söyleyen Ersoy, "Yenisi açılır açılmaz ona restorasyon çalışması yapıp tekrar konserler için kullanmaya devam edeceğiz. Sergi mekanı ve açık hava alanlarından oluşan müzik kampüsü, 3 Aralık 2020 tarihinde, ülkemizin ve dünyanın ünlü müzisyenlerinin katılımıyla hizmete açılıyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 3 Aralık ta açılıyor!

4 adet yeni kültür merkezi 

Mevcut kültür merkezlerine ek olarak 4 yeni kültür merkezi için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Ersoy, 2020'de Erciş Kültür Merkezinin tamamlandığını, Burdur Kültür Merkezi inşaatının da yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi yeniden inşa edilecek 

Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin, nitelik ve nicelik bakımından çağın gereksinimlerine uygun olarak yeniden inşa edileceğini, 95 bin 600 metrekare kapalı alanda yeni yapısıyla İstanbullularla buluşacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

 


Geri Dön