30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapı stoku yüksek şehirlerde depreme karşı çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapı stoku yüksek şehirlerde depreme karşı çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  yaptığı son dakika açıklamasında afet bölgesindeki konut teslimlerine ve diğer riskli illere değindi. İşte Erdoğan'ın o açıklaması...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir video mesaj yayımladı ve  vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama ulaştıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramın, ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bizleri sevdiklerimizle birlikte, sağlık ve afiyet içerisinde bir bayrama daha kavuşturduğu için Rabb'ime hamdediyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapı stoku yüksek şehirlerde depreme karşı çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu videoda ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ile enflasyonla mücadelenin en hassas oldukları konu olduğunun altını çizdi ve "Uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını, yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğiz. 31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasının ardından ortaya çıkan 4 senelik seçimsiz dönemi, bu hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla kullanacağız" diye konuştu. 

Erdoğan, "Türkiye'nin ortak vatanımız, demokrasimizin ortak değerimiz olduğunun bilinciyle inşallah hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz, emek vereceğiz" dedi ve 'Türkiye Yüzyılı' vizyonlarını hayata geçirinceye kadar durmak, dinlenmek, soluklanmak olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlere değindi ve afet bölgesindeki son durumu paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Riskli yapı stoku yüksek şehirlerde depreme karşı çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemlerinin ilk sırasında yer alan deprem bölgesini asla ihmal etmediklerine dikkat çekti ve asrın felaketinin yaralarını, asrın birlikteliğini sergileyerek hızla sardıklarının altını çizdi. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Şu ana kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini bitirerek hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut inşa edecek şekilde sene sonunda bu sayıyı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda riskli yapı stoku yüksek kentlerin de depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi amacıyla çalıştıklarını dile getirdi. 

Honda Nisan 2024 kampanyasını resmen açıkladı! Hem City'e hem de Civic'e tam 120 bin TL'lik indirim geldi! Kaçırmayın!

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Jeoloji Mühendisi ezber bozdu: İstanbul'da 7'den büyük yıkıcı deprem olmayacak! İşte nedenleri...


 


Geri Dön