09 / 05 / 2024

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.



NTV'de yer alan habere göre; Sivas'ın Zara ilçesi Ahmet Başyurt mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyete konu bazı taşınmazların da "100 Bin Sosyal Konut Projesi" çerçevesinde ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle sağlanabilmesi için TOKİ tarafından acele kamulaştırılması yapılacak. 

Adıyaman'ın Besni ilçesi Ciritmeydanı Mahallesi'nde ilan edilen riskli alan içerisindeki taşınmazlar da çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan, afet riski bulunan, genel asayiş ve güvenlik yönünden sakınca teşkil eden yapıların tasfiye edilerek ulaşım ve altyapısıyla birlikte fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının inşa edilmesi için Besni Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak. 

Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan  Cunda Adası Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan şeklinde  tescil ve ilan edilmesine karar verildi. 

Aynı zamanda "Afyonkarahisar İli Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi Birliği" ile merkezi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde olacak şekilde  "Doğal Şehirler Birliği"nin kurulmasına ilişkin de karar verildi.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit arttı! Faiz destek oranı da yükseltildi! Hemen bu rakamlara bakın!

Altında fren patladı! Elinde avucunda 1 gram bile altını olan hemen baksın! 13 Nisan 2023 canlı altın fiyatları

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!


Geri Dön