19 / 05 / 2024

CVK Tophane oteli geliyor!

CVK Tophane oteli geliyor!

CVK İnşaat, bağlı Kemankeş Mahallesi'nde 5 yıldızlı otel inşaatına başlıyor. 166 oda kapasitesine sahip otel 2021'de açılacak..



CVK İnşaat, Beyoğlu'na bağlı Kemankeş Mahallesi'nde 165 oda + 1 engelli odası olmak üzere 166 odalı bir otel inşaatı gerçekleştirmeyi planlıyor.

31 milyon 131 bin 542 TL'ye mal olacak otelin proje sahası, İstanbul’un önemli yerleşim alanlarından olan kültür, sanat ve eğlence merkezi olarak akla gelen Beyoğlu ilçesinin Tophane yerleşkesinde yer alıyor.

Planlanan proje kapsamında 166 adet oda, 200 kişilik lokanta, 50 kişilik alakart lokanta, 100 kişilik pasta salonu, 100 kişilik bar salonu, 50 kişilik çok amaçlı salon, 100 kişilik çok amaçlı salon, 100 kişilik toplantı salonu, aletli jimnastik salonu, buhar odası, türk hamamı, sauna, 3 adet masaj odası, kapalı yüzme havuzu, kuaför, 32 araçlık otopark, 2 adet satış ünitesine yer veriliyor. 

Projenin planlandığı 55 ve 56 parsellerinde yapı bulunmasına karşın yapılar yıkılmayacak. 55 parselin tapu senedinde vasfı 8 kattan oluşan tütün deposu, 56 parselin tapu senedinde vasfı zemin dahil 7 kattan oluşan kagir işhanı olarak belirtilen binaların mevcut yasal kontur ve gabarisini değiştirmeden, kat yükseklikleri kendi içinde dengelenerek ve aynı irtifa korunarak güçlendirilerek otele dönüştürülmesi hedefleniyor.  

Turizm-HizmetTicaret lejantı altında turizm ve ticaret tesisi olarak zemin kat dükkan ve otel, normal katlar otel fonksiyonu ile yeniden işlevlendirilmesi amaçlanıyor.  

Proje alanı, kültür sanat merkezi olarak büyük öneme sahip, İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne 500 metre kadar mesafede yer alıyor. 300 metre kadar mesafede bulunan Kemeraltı Caddesi üzerinde ve bölgede pek çok ticari ve finans şirketleri bulunuyor. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi ise sadece 300 metre yürüme mesafesinde yer alıyor. 5 yıldızlı CVK Tophane Hotel Projesinin 2021 yılının sonunda işletmeye açılması planlanıyor.

CVK Tophane oteli geliyor!

 

 

Not: Görsel, CVK Hotels & Resorts Park Bosphorus'a aittir.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön