26 / 07 / 2024

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dolar kuruyla beraber dünya genelinde süren çip krizi ve ÖTV fiyatlarının katlanması sıfır otomobil fiyatlarını yükselişe geçirdi. Bunun sonucunda ekonominin durulacağını ve ÖTV fiyatlarının yükselişe geçeceğini öngören Berk Çağdaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Çağdaş, Türkiye'den Yeni Jogger modeline büyük ilgi olacağını ve satışların katlanacağını anlatırken ürettikleri otomobili yeterli sayıda olacağını da belirtti. Bütçe dostu olacak bu otomobili herkes alabilecek. Berk Çağdaş, ürettikleri Yeni modelin yeterli sayıda olmamasında ise o lansmanı iptal edileceğini açıkladı. 

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Çağdaş, “Çünkü müşterinin karşısına sağlam çıkmak istiyoruz. Şu anda Dacia Jogger’ın satışına başlayabiliriz fakat otomotiv sektöründe global olarak yaşanan sorunlardan dolayı istediğimiz adetleri alamayız. Müşteriye ‘araç yok’ demek istemiyoruz. Diğer yandan, lansman yaptığımızda piyasada ekonomik koşulların da daha iyi ve stabil olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu süre içerisinde ÖTV matrahlarının da güncelleneceğine inanıyorum. Çünkü kurdaki yükseliş, enflasyon ve artan maliyetlerle yeni yapılan ara barem düzenlemesinin de etkisi de azalıyor. Bazı ÖTV baremlerinde hiç araç kalmadı. 1.5 yıl önce yüzde 45 ÖTV dilimine giren bir araç bugün yüzde 80'e çıkıyor. Dolayısıyla tüketicilerin ÖTV matrahlarının artırılması yönünde beklentisi var. Ben de bu konuda umutluyum. Bizim de hedefimiz Jogger modelimizi yüzde 60 ÖTV dilimine sokabilmek” dedi. 

Bununla birlikte...

 


Geri Dön