15 / 05 / 2024

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dacia’da gözler 3. Çeyreğe dikildi: Tek hedefi Jogger modelini vergi dilimine sokmak!

Dolar kuruyla beraber dünya genelinde süren çip krizi ve ÖTV fiyatlarının katlanması sıfır otomobil fiyatlarını yükselişe geçirdi. Bunun sonucunda ekonominin durulacağını ve ÖTV fiyatlarının yükselişe geçeceğini öngören Berk Çağdaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Ülkemizde yaşanan dolar kurunun dalgalanması otomotiv sektörünü de etkiledi dolayısıyla sıfır otomobil fiyatları ÖTV hamlesiyle birlikte katlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Dacia'nın yeni Jogger modelini eylül ayında tanıtacaklarını duyurdu. Berk Çağdaş, "Müşteriye 'araç yok' demek istemiyoruz ayrıca, yüzde 60 vergi dilimini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Renault Megan eTech ve Dacia Spring'in ülkemize geç geleceğini de söyledi.

Dacia üç farklı donanım paketini birleştirerek tasarladığı Yeni Jogger modelinin uluslararası test sürüşünü Fransa'da gerçekleştirdi. Berk Çağdaş, bu yeni Jogger modelin lansmanını dünya çapında yaptıklarını, birçok ülkede satışa çıkmaya hazırlandığını ve Türkiye'ye ise 3. çeyrekte geleceğini bildirdi.

İşte Berk Çağdaş'ın yaptığı açıklama...


Geri Dön