04 / 07 / 2024

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

Yeni otomobil almak isteyenler satış bayilerine koşuyor. İşte sebebi...



Yıl sonu yaşanan bu talep yoğunluğu nedeniyle pek çok otomotiv bayisinde de araçlar tükendi.  Yoğun talep alan yerli model otomobiller için tüketicilerin isim yazdırarak bekleme listesine girdikleri belirtiliyor.  Geçtiğimiz 10 yılda, yılın son ayında ortalama otomobil satışı 116 bin olarak gerçekleşmiş, geçen yıl  döviz kurlarındaki hızlı artışla birlikte otomobil ve hafif ticari araç satışları, bir önceki yıla göre yüzde 40,3 azalarak, 62 bin 243 adet olarak gerçekleşmişti. Ancak aralık ayının ikinci haftasında talep, beklenenden çok daha fazla hızlandı.

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

BAYİDE ARAÇ KALMADI

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, ÖTV’de yaşanan soru işaretlerinin kaybolmasıyla otomobil satışlarının çok arttığını,  aralıkta  sektörün 120 bin adedi bulabileceğini kaydetti.  Renault ve Dacia markaları bayisi Oğuz Güner de, talep yüksekliğini doğrulayarak,  “Bayideki tüm araçlarımızı sattık. Türkiye’ye gelmek üzere yola çıkan ve ay sonuna yetişecek olan gemideki araçları da satmaya başladık” dedi.

İLK 11 AYDA 668 BİN ADET SATILDI

 Öte yandan sektörün en parlak dönemlerinden 2016 ve ve 2017 yıllarında 1 milyon adede yakın satış yapıldığını belirten sektör temsilcileri,  finansman ve tedarikte koşullar uygun olsa pazarda buna benzer bir potansiyel bulunduğunu vurguluyorlar.  2022’de Aralık ayına kadar 668 bin otomobil ve hafif araç satışı gerçekleşti.  Yetkililer, bazı otomobil markalarının, stoklara ocakta girecek ürünleri de listelemeye başladıklarını ve talep eden müşterilerin isimlerinin merkeze bildirildiğini kaydetti.

Fiat 500'e 10 bin TL'lik son dakika indirimi geldi! Sakın kaçırmayın! İşte Fiat 500 19 Aralık 2022 fiyat listesi!

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı az önce peş peşe hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların resmen aklı başından gitti

2023 asgari ücret zammıyla salı sallanacak! Dört senaryo masada! Net ücret 8000, 8250, 8500, 8750....


Geri Dön