03 / 05 / 2024

Damac Properties, Torun Tower projesine ortak olmak istiyor!

Damac Properties, Torun Tower projesine ortak olmak istiyor!

Ortadoğu 'nun en büyük özel gayrimenkul şirketi olan Damac Properties 'in Başkan Yardımcısı Ziad Shibl, Torunlar Grubu 'nun Esentepe 'de inşa edeceği Torun Tower projesine ortak olmayı düşündüklerini belirtti



Ortadoğu 'nun en büyük özel gayrimenkul şirketi olan Damac Properties 'in Başkan Yardımcısı Ziad Shibl, Torunlar Grubu 'nun Esentepe 'de inşa edeceği Torun Tower projesine ortak olmayı düşündüklerini belirtti. Shibl, “Partnerin ötesinde biz Türkiye 'de bitmeyecek bir evlilik yapmak istiyoruz. Aradığımız iş modeli bu ” dedi.

Global ekonomik kriz sonrası Avrupa 'dan sonra gayrimenkul sektörü darboğaza giren Ortadoğu 'nun da Türkiye 'ye olan ilgisi yoğunlaştı. Dubai, Abu Dubai, Katar, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır 'da konut, dükkan ve ofis projeleri gerçekleştiren ve Ortadoğu 'nun en büyük özel gayrimenkul şirketi olan Damac Properties 'in Başkan Yardımcısı Ziad Shibl, Torunlar Grubu 'nun Esentepe 'de gerçekleştirmeyi planladığı Torun Tower projesiyle ilgilendiklerini açıkladı.

8-11 Mart tarihleri arasında Fransa 'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 'de Torunlar GYO 'nun standını ziyaret eden Shibl, “Bu projeyi ortak gerçekleştirebiliriz. Daha önce de ilgileniyorduk ama mimari olarak çok aklımıza yatmamıştı. Son hali çok daha güzel görünüyor. Yeniden düşünüyoruz ” dedi. Daha önce de Ali Sami Yen arazisinde gerçekleştirilecek proje için Aşçıoğlu ile görüştüklerini belirten Shibl, “O zaman Aşçıoğlu bizimle değil Torunlar ile ortak oldu. şžimdi biz de onlarla ortak olabiliriz ” diye konuştu. Türkiye 'de ofis açmak ve proje geliştirmek istediklerini de kaydeden Shibl, şöyle devam etti: “Ancak ortak olmak için istediğimiz projeyi bulamadık. Partnerin ötesinde biz Türkiye 'de bir evlilik yapmak istiyoruz. Katoliklerinki gibi bitmeyecek türden bir evlilik olmalı. Aradığımız iş modeli bu. ”

MIPIM Fuarı 'nda stand kuran firmalardan Torunlar, fuarda İkitelli 'de 1 ay sonra satışlarına başlamayı planladığı projesi Mall of İstanbul 'un maketini sergiledi. 100 metre yüksekliğinde bir gözlemevi, 30 katlı 4 kulede sayısı 1.200 ile 1.400 arasında değişecek rezidans, 25 bin metrekareli alanlı 1 ofis bloğunun yanı sıra projenin en önemli özelliklerinden biri, 140 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan 300 üzerindeki mağazasıyla Forum İstanbul ve İstinyepark 'tan sonra en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak tasarlanması. Fuarda yabancılardan yoğun bir ilgi geldiğini söyleyen Torunlar şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, şöyle konuştu: “4-5 ülkeye yatırım yapan güçlü grup ve fonlar, Türkiye 'ye girmek istiyor. Fuarda da görüştük. Uygun bir proje çıkarsa, proje ortaklıklarına da açığız. 3 yıl içinde 320 milyon doları Mall of İstanbul olmak üzere 500 milyon doların üzerinde yatırım planlıyoruz. ”

Ali Sami Yen 'de proje geliştiriyoruz Mayıs ayında satışa çıkarıyoruz

Emre Torun, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bursa Korupark projesinin 3 'üncü etabına başlayacağız. Mall of İstanbul 'u Nisan 'da, yüzde 65 payla büyük ortak olduğumuz Ali Sami Yen Projesi 'ni de Mayıs 'ta satışa çıkarmayı planlıyoruz. Ali Sami Yen 'de proje geliştirme ve ruhsat alma süreçleri var. 1 ofis, 2 de konut bloğu olacak projede 1+1 'den 3+1 ve daha büyük dairelere genişleyen bir daire seçeneği olsa da 1+1 ve 2+1 daireler ağırlıkta olacak. Esentepe 'de Torun Tower projemiz var. Samsun 'da Turkmall 'la ortak Bulvar Samsun AVM projemiz ve  İzmir  'de Suryapı ile ortak bir karma projemiz bulunuyor. Kütahya 'da da AVM planlıyoruz. İzmir ve Kütahya projeleri GYO portföyünde değil. ”

Mall of İstanbul, MIPIM 'de ‘geleceğin projelerine ' aday oldu

Torunlar GYO Proje Geliştirme Müdürü İdil Gençaydın Beçin, 123 dönümde gerçekleştirilecek projede stüdyodan 4+1 'e kadar geniş seçenekler yer alacağını ve 1+1 'lerin birleştirilebilir olarak planlandığını söyledi. Rezidans hizmetlerinin verileceği projede botanik park, su parkı, lüks mağazaların yer alacağı bir açık meydan ve food court da yer alacak. 2013 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanan merkezin arsa hariç yatırım tutarı 320 milyon dolar. MIPIM 'de Future Projects (geleceğin projeleri) kategorisine aday gösterilen ancak short list 'te elenen Mall of İstanbul 'un mimarı İstinyepark 'ı tasarlayan Design Development Group.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön