28 / 04 / 2024

Damlacık'ta binalar talan ediliyor!

Damlacık'ta binalar talan ediliyor!

İzmir'in Damlacık semtindeki Konak Tüneli çalışmalarıyla ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor. Kamulaştırılanlar ile henüz kamulaştırılması yapılmayan, aralarında tescilli olanların da bulunduğu binalar, hırsızların ve hurdacıların gazabına uğradı.



Kamulaştırılanlar ile henüz kamulaştırılması yapılmayan, aralarında tescilli olanların da bulunduğu binalar, hırsızların ve hurdacıların gazabına uğradı. Evlerin kapı ve pencereleri, demir aksamları çalındı. Bu durum mahalle halkını tedirgin etti.

 

MAHALLELİ TEDİRGİN 


Mahalle sakinleri yetkililerden bir an önce gereken önlemin alınmasını isterken, tünel inşaatını yapan müteahhit firma, sökülüp çalınan kapı ve pencereleri sac levhalarla kapatıp hırsızlara karşı önlem aldı. 

Talan edilen binalar arasında, daha önce boşaltılan, aynı zamanda tescilli olan Namık Kemal Mahallesi Muhtarı İbrahim Cebeci'nin evinin de bulunduğunu dile getiren mahalle halkı, Bakanlar Kurulu tarafından 2012'de kamulaştırma kararı alınmasına rağmen bunun 2014 yılı Haziran ayında açıklandığına dikkat çekerek, "Kamulaştırılan birçok ev zamanında yıkılmadığı için hurdacı ve hırsızların talanına uğradı. Her gece gözümüze uyku girmiyor ve tedirgin oluyoruz. Kötü hava koşulları, havanın rüzgarlı olması bunu yapanların işlerine yarıyor. Polisler bölgede devriye geziyor ancak bu hırsızlıkların önüne geçmede yeterli olmuyor" dedi.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


 


Geri Dön