27 / 04 / 2024

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.



Halkalı ile Ispartakule arasında yapılması planlanan demiryolu hattı ihalesinin pazarlık usulüyle verilmesini hukuka aykırı bulan Danıştay, söz konusu proje için iptal kararı aldı.

ANKA tarafından paylaşılan bilgilere göre, daha evvel 11 Şubat 2022’de Halkalı ile Ispartakule arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini ve Yapımı İhalesi’nin Gülermak-Taşyapı ve Yapı Ortaklığı’na verildiğini, fakat bu ihalenin gerekli koşulları taşımadığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Danıştay’ın bu ihaleyi 21/b’nin uygun görülmediğinden dolayı iptal ettiğini vurgulayarak, Danıştay’ın burada şartların oluşmadığına hükmettiğini söyledi.

 Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Bugüne kadar beşli çeteye verilen ve 21/b ile yapılan ihalelerin yüzde 99’unun usulsüz olduğunu savunan Başarır, bunun yüksek mahkeme kararıyla kesinleştiğini vurgulayarak, ‘’Bunları gündeme taşıdığımızda, sorduklarımızı yanıtlamayanlar şimdi ne yapacaksınız?’’ dedi. 

Halkalı’da, Bursa’da ve Türkiye’nin birçok bölgesinde halkın parasının 21/b kullanılarak beşli çeteye peşkeş çekildiğini kaydeden Başarır, 150 milyar dolardan bahsettiğini ifade ederek, ‘’Bu şirketlerin yaptığı otoyolların, köprülerin, havaalanlarının paralarını vermeyeceğimizi söylediğimizde bizi suçluyordunuz, ancak çıkan sonuç şu oldu; bu şirketler, iktidar ve bakanlık suç işlemiştir. Bizim olanı çok yakın bir zamanda onlardan alacağız. Bunun bedelini ödeyecekler. Yargı kararları ortada.” ifadelerini kullandı.

Danıştay da kararının "kesin nitelik" taşıdığına işaret eden Başarır, "Karar düzeltme yolu"nun da kapalı olduğunu anımsattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön