11 / 05 / 2024

Danıştay'ın yeni binasının temeli atıldı!

Danıştay'ın yeni binasının temeli atıldı!

Yıllardır yer sıkıntısı nedeniyle dava dosyalarının koridorlarda beklediği Danıştay, yakında yeni mekanına kavuşuyor



Danıştay'ın Eskişehir yolunda yapılacak yeni hizmet binasının temeli, dün düzenlenen törenle atıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birçok bakan, askerî yetkili ve yargı mensubu katıldı. Törende konuşan Danıştay Başkanı Mustafa Birden, mevcut binada, yargılama faaliyetine uygun olmayan ağır ve olumsuz koşullarda hizmet verilmeye çalışıldığını belirterek, odalara sığmayan dosyaların da koridorlarda muhafaza edilmeye çalışıldığını ifade etti. Birden, hizmet binası sorununu kalıcı olarak aşmayı planladıkları bu projenin yaşama geçirilebilmesi için yürütülen sürece katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Danıştay Başkanı, adalete ve yargıya yapılan harcamanın, bireyin hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasına, toplumsal huzura, barışa ve dolayısıyla da devletin ve milletin geleceğine yapılan yatırım olduğunu da sözlerine ekledi. Eskişehir yolu Lodumlu mevkiinde yapılacak hizmet binasının projesini mimar Cem Açıkkol hazırladı. 64 milyon 880 bin liraya mal olacak projede; savcı ve hâkimler için tek kişilik odalar planlanıyor. Kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesisler de bulunacak.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Danıştay'a akıllı bina

2. Daireye yapılan terör saldırısıyla güvenlik önlemleri gündeme gelen Danıştay, akıllı ve güvenli binaya kavuşuyor.

Danıştay'ın yeni binasının temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in de katıldığı bir törenle atıldı. Gül, güvenlik ve sağladığı olanaklarla "Akıllı bina" şeklinde planlanan Danıştay yeni Hizmet Binası'nın vaktinden önce bitirilmesini istedi. Mevcut binada, yargılama faaliyetine uygun olmayan ağır ve olumsuz koşullarda hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Danıştay Başkanı Birden, bir odada 3-4 hakim, savcının çalıştığını, odalara sığmayan dosyaların da koridorlarda muhafaza edilmeye çalışıldığını söyledi. 64 milyon 880 bin liraya mal olacak bina her katta bir daire şekilde düzenlenecek, üyelerin yanı sıra tetkik hakimi ve savcıların odaları tek kişilik olacak.
Star

Danıştay binasının temelini Gül ve Başbuğ birlikte attı
  
VARYAP, Danıştay Başkanlığı Binası'nın inşaatına dünkü temel atma töreniyle resmen başladı. Törene Cumhurbaşkanı Gül, bakanlar, milletvekilleri, Danıştay üyelerinin yanı sıra Başbuğ da katıldı

Varlıbaşlar Yapı Sanayii'nin (VARYAP) 800 günde bitirmeyi planladığı yeni Danıştay Binası'nın temeli, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un katılımlarıyla atıldı. Temel atma töreninde konuşan Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Danıştay'ın mevcut hizmet binasının yapımının 1976 yılında tamamlandığını, ancak artan iş yükü ve personel sayısı nedeniyle ek bina kiralanarak, yaşanan sıkıntının giderilmeye çalışıldığını anlattı.

SIKINTILI ORTAMDA ÇALIŞIYORDUK
Mevcut binada, yargılama faaliyetine uygun olmayan ağır ve olumsuz koşullarda hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Birden, bir odada 3-4 hakim, savcının çalıştığını, aynı olumsuz durumun idari personel için de geçerli olduğunu söyledi. Birden, bina sorununu aşmayı planladıkları bu projenin yaşama geçirilebilmesi için katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

ZAMANINDA BİTİRME SÖZÜ ALDI
Birden'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Yargıtay Başkanı Gerçeker ve bakanlar butona basarak, yeni hizmet binasının temelini attı. Cumhurbaşkanı Gül, hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle temeli attıklarını belirterek, yüklenici firmadan beklentilerinin, vaktinden önce, en güzel şekilde binanın bitirilmesi olduğunu söyledi. VARYAP'tan  erken bitirilmesi için söz alan Gül, 'İnşallah binanın açılışını da beraber yapma imkanımız olur' dedi.

Akıllı binada odalar tek kişilik olacak
ESKİŞEHİR yolu Lodumlu mevkinde, Danıştay yeni hizmet binası olarak Mimar Cem Açıkkol'un hazırladığı proje yapılacak. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihaleyi kazanan Varlıbaşlar (VARYAP) Yapı Sanayii ve Turizm Anonim Şirketi, binayı 800 günde bitirmeyi öngörüyor. İhale bedeli 64 milyon 880 bin lira olan projeye göre, üyelerin yanı sıra tetkik hakimi ve savcıların odaları da tek kişilik planlanıyor. Proje kapsamındaki kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesisler de bulunuyor. Binada 3 duruşma salonu, genel kurul salonu, 1 konferans salonu ile İdari Dava Daireleri Kurulu ve Vergi Dava Daireleri Kurulu için ayrı salonlar yer alıyor. Hem kapalı hem açık otoparkı bulanacak yeni bina, akıllı bina olarak tasarlanacak. Taş görünümlü dış cephesi ve modern mimarisiyle binadaki blokların toplamında 22 asansör işleyecek. Proje 25 Ocak 2012'de bitirilecek.
Akşam


 


Geri Dön