Dap Yapı'dan Okay Temiz Konseri!
DAP Yapı Okay Temiz'in, 2 Şubat Salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği konserin sponsoruydu
Ürettiği projelerde geleceğe göndermeler yapan DAP YAPI, Okay Temiz'in, dünyaca tanınan büyük ritim ustalarıyla birlikte, 2 Şubat Salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği konserin sponsoruydu.
Projelerimizi gümbür gümbür duyurmak istedik!
Bu yıl sekizinci defa düzenlenen “Ritmin Günü” konserine Hindistan'dan Senegal'e, İngiltere'den Küba'ya ve tabii Türkiye'ye dünyaca ünlü virtüöz sanatçıları katıldı.
“İnşaatlarımızın kalitesini farklı bir yoldan duyurmak istedik” diyen DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, seçtikleri yöntemin gümbür gümbür ses getiren bir ritim konserine denk gelmesinin tesadüf olmadığını belirtti.
Dünyanın pek çok ülkesinde konserler veren uluslararası sanatçımız Okay Temiz, Türkiye'ye döndüğünde yaşamak için DAP YAPI projelerinden birini seçti.
Ziya Yılmaz, “Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan Okay Temiz, 1998'de Türkiye'ye döndüğünde DAP YAPI projelerinden birinde yaşamayı seçti ve kendisiyle bu vesileyle tanıştık. Aynı zamanda Devlet Sanatçısı ünvanını taşıyan dostumuz Okay Temiz'in organizasyonlarına daha önce de sponsor olmuştuk.” dedi.
Dragos geçmişte de sanatçılara ilham verdi
Dragos'un tarihine baktığımızda bir çok ünlü bestekar, şair ve sanatçının yaşamak için bu güzel semti seçtiğini görüyoruz. Dragos Royal Towers adlı projemizi tüm bu güzellikleri simgeleştiren bir anlayışla inşa ettik. İnşaatı sanata dönüştürdük. Uluslararası katılımla gerçekleşecek olan ritim şöleninin, tıpkı projelerimizin taşıdığı evrensel değerler gibi bakış açımızı yansıttığını düşünüyoruz. Sponsorluğumuzun çıkış noktası budur.”
Can Yücel, Münir Nurettin Selçuk, Muhsin Ertuğrul Dragos'ta yaşadılar
Yakası açılmadık küfürleri, afili sokak ağızlarıyla birleştiren yoğun sevdaların şairi Can Yücel, “Dönülmez akşamın ufkundayız” adlı bestesiyle gönül telimizi titreten Münir Nurettin Selçuk ve Batı tiyatrosunu Türkiye'de kurumsallaştıran Muhsin Ertuğrul Dragos'ta yaşadılar.
Gizli cennet
Coğrafi olarak bakıldığında, Dragos Tepesi sanki Yakacık ve Çamlıca'nın denize bir uzantısı ve hatta Prens Adalarının, özellikle Büyükada'nın devamı imiş gibi görülürdü. Adının tıpkı “Leandros” , “İmbros” gibi Yunan kökenli olduğu belli idi ancak buraya yerleşenler bu mitolojik ad yerine “Orhantepe” ismini kullandılar. Tren istasyonunda “Cevizli” yazıyorsa da bölgenin yerlileri daima “Dragos” dediler.
Aşıkların buluşma noktası
Eskiden, minibüs yolu ya da trenle gelindiğinde istasyonda inilir ve tren yolu köprüsünden geçilirdi. Tekel Fabrikası arazisine paralel, çınar ağaçları ile çevrilmiş dar yokuş tırmanılır, yol tepeye doğru devam ederdi. Dragos Tepesi'ndeki kayalıklar İstanbullu aşıkların romantik buluşma mekanlarından biriydi. İstasyon tarafı varoş yerleşimi ile dikkat çekerdi. Ancak diğer taraftaki yolun yarılarına gelindiğinde sanki Dragos'un öteki yüzü ortaya çıkar, içlerinde birçok ünlü ve varlıklı kişinin yer aldığı ayrı bir kesimin muhteşem Adalar manzarasına hakim villaları size yol boyunca eşlik ederdi.
Dragos Royal Towers zamanları eşitliyor
Bugüne gelindiğinde, DAP YAPI'nın, gelecek için yaşam alanları oluşturma misyonuyla eskiden Bağdat Caddesi olarak anılan sahil yolunda, denize 100 metre mesafede inşa edilen Dragos Royal Towers zamanlar arasındaki farkı kaldırıyor. Proje, sadece lüks bir yaşam alanı değil, geleceğin ötesine göndermeler yapan ayrıntılarıyla yeni çağa ait bir konsept olarak nitelendiriliyor.
1+1 daireler 412 bin liradan başlıyor
Benzerleri sadece Miami, New York ve Dubai gibi merkezlerde görülebilen Dragos Royal Towers 4 blokta 212 daireden oluşuyor. Projede büyüklükleri 88-270 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor.
0216 517 1 517