03 / 05 / 2024

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile AKP dönemine ilişkin başlatılan incelemede 40'a yakın yolsuzluk dosyası üzerinde İBB Teftiş Kurulu'nun başlattığı incelemelere, 2020'nin son günlerinde İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından el konulmuştu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bakanlık devreye girmeden önce İBB Teftiş Kurulu'nun bazı yolsuzluk dosyaları ile ilgili çalışmasını bitirerek yasal işlem başlatmak üzere harekete geçtiği fakat İstanbul Valiliği'nden gerekli izinlerin alınamadığı ortaya çıktı. 

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

SOSYAL KONUTLAR CUMHURBAŞKANLIĞI PERSONELİNE VERİLMİŞ

İBB Teftiş Kurulu'nun tespitlerine göre; İBB'nin dar gelirli aileler için çeşitli ilçelerde yaptırdığı sosyal konutların bazıları, mevzuata aykırı olarak Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesindeki personeller ve Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi personeline verildi. Mevzuata aykırı işlemlerde imzası olan eski İBB Emlak Daire Başkanı Yaşar Parlak ve iki eski emlak müdürlü ile iki yardımcısı olmak üzere beş memur hakkında İstanbul Valiliği'nden soruşturma izni talep edildi. 

21 Nisan 2020'de İstanbul Valiliği'ne gönderilen teftiş kurulu raporu henüz cevaplanmadı. İBB, beş memur için soruşturma izni gelmeyince 14 Eylül 2020 tarihinde valilikten konuya ilişkin bilgi istedi ancak o yazıda yanıtlanmadı. 

İKİ DOSYAYA İZİN ÇIKMADI

Küçükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi Zeminaltı Otopark İnşaatı işinin kesin kabulünde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında ön inceleme talebinde yapılan Fen İşleri Eski Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez ve diğer ilgililer hakkında ise İstanbul Valiliği ön inceleme için izin vermedi. 

İstanbul genelinde yeni yeşil alanların yapımı için 2016’da gerçektirilen ihalede 2 milyon 494 bin TL kamu zararı belirlendi. SÖZCÜ'nün gündeme getirdiği usulsüzlükle ilgili kamu zararına neden olan dört eski İBB yöneticisi hakkında soruşturma açılmasına İstanbul Valiliği izin vermedi. İBB yönetimi kamu zararının tahsisi için ise işlemleri başlattı.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!


Geri Dön