03 / 05 / 2024

Dar gelirli vatandaşa yılbaşı müjdesi! PTT hesaplarına 1250 TL yatacak! Başvurusu onaylanan anında alacak!

Dar gelirli vatandaşa yılbaşı müjdesi! PTT hesaplarına 1250 TL yatacak! Başvurusu onaylanan anında alacak!

Dar gelirli vatandaşlara destek amaçlı hayata geçirilen Aile Destek Paketi ödemeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...



AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugüne çekildiğinin duyurusunu yaptı.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri kapsamında merkezi olarak yapılmaktadır. Hak sahibi ailelere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alındığı Mütevelli Heyeti kararı tarihini içeren ay için başlar ve takip eden ay içinde ilk ödeme yapılır. 2022 yılı Haziran ayı ile 2023 yılı Mayıs ayı arasındaki 12 aylık dönemde uygulanacak Aile Destek Programının son ödeme dönemi olan 2023 yılı Mayıs ayı ödemesi takip eden Haziran ayı içinde gerçekleştirilerek program tamamlanacak.

 Dar gelirli vatandaşa yılbaşı müjdesi! PTT hesaplarına 1250 TL yatacak! Başvurusu onaylanan anında alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir programda "Aile destek paketi ödemeleri ocak ayının 8’inde değil de yılbaşından önce yatar mı?" diye yöneltilen soruya, "Hemen çalışalım. Şuanda doğrusu tarihi hatırlamıyorum ama yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah" cevabını vermişti.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile destek programı ödemesi için geçtiğimiz aylarda 450- 600 TL olan tutar arttırıldı. Buna göre destek tutarı 850-1250 liraya yükseltildi.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devletten veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

 Dar gelirli vatandaşa yılbaşı müjdesi! PTT hesaplarına 1250 TL yatacak! Başvurusu onaylanan anında alacak!

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter, kamu işçisi veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamıyor.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ya da tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er-erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilmeye alınmayacağından bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

1 dolar yarından sonra tam bu kadar olacak! Dolar için peş peşe rakam verildi, duyanın nutku tutuldu! Hemen bakın!

Altında yıl sonu depremi! 1 gram bile altını olanların gözleri fal taşı gibi açıldı! 29 Aralık 2022 altın fiyatları

Akaryakıtta son dakika! Benzin, motorin fiyatlarını gören buz kesti! BP, PO, Opet, Total 29 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön