27 / 04 / 2024

Dar gelirli vatandaşa ayda 800 TL'ye ev!

Dar gelirli vatandaşa ayda 800 TL'ye ev!

İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Gazeteci Hüseyin Karabulut,  dar gelirli vatandaşları sosyal belediyeciğin sorumluluğu gereği ev sahibi yapacaklarını söyledi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı Gazeteci Hüseyin Karabulut, dar gelirli vatandaşları 800 TL'ye taksitle ev sahibi yapacaklarını vaat etti. İşte Karabulut'un vaatleri;

Aralık 2018 verilerine göre İstanbul'un nüfusu toplam 15 milyon 29 bin 231'dir. Yapılan bir araştırma da: 8 milyon çalışanın maaşı 3 bin TL'nin altında, yüzde 40'ının da asgari ücretli olduğu bilgisi bize verilmektedir. 1603 TL olan asgari ücret, Ocak 2019 tarihi itibariyle 2020 TL'ye yükseltildi. Yükselen maliyetler karşısında dar gelirli vatandaşlarımızın geçim sıkıntıları katlanarak artmaktadır. Yıllarca geçim mücadelesi veren dar gelirli vatandaşlarımız ise tapusu kendilerine ait olan sıcak bir yuvanın özlemi ile yanıp tutuşmaktadır. Vatandaşımızın daha rahat bir şekilde konut edinebilmesi için devletimiz  TOKİ  sistemini devreye soktu, ancak burada da ödeme koşulları dar gelirlinin bütçesini aşmaktadır. 

Allah'ın izni ve halkımızın da teveccüh göstermesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemiz durumunda dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal belediyeciğin sorumluluğu gereği ev sahibi yapacağız. Bununla ilgili ekibimdeki konunun uzmanı arkadaşlarımla birlikte projeyi hazırladık. Geriye sadece bu projeyi hayata geçirmek kaldı. Sistem çok basit. Bir Avrupa, bir de Anadolu yakasında arsası Büyükşehir Bedediyemize ait olan iki nokta belirleyeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımız için burada net 75 metrekare yaşam alanları inşa edeceğiz. Site içerisinde bulunacak bu projede daha fazla yeşil alan, gün ışığandan daha fazla faydalanan konutlar ve sosyal tesislerle tam bir yaşam alanı olacak. Hakkaniyetin ön planda tutulacağı kura sistemi ile dar gelirli vatandaşlarımıza daha makul ödeme koşulları ile konutları teslim edeceğiz.

Öncelikle şunu belirtmeyim ki; Bu projeden faydalanacak vatandaşlarımızın 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle üzerinde her hangi bir menkul ya da gayri menkulü bulunmalıdır. Dar gelirli olduğunu belgeleyecek. Arsa belediyemizin olacağı için inşaatta arsa payından herhangi bir ücret söz konusu olmayacak olup, yapılacak inşaat maliyetini aylara bölerek vatandaşımıza vereceğiz. Bu arada vatandaşımız dairesinde ikamet etmeye başladığı tarihten itibaren ödemelerini yapacak. Örneğin 75 metrekare bir dairemizin maliyeti 100 BİN TL ve vatandaşımız oturmaya başladığı dairesi için 10 yılda aylık 800 TL civarında bir ödeme yaparak ev sahibi olacak. Vatandaşımızı hem kiradan kurtaracağız, hem de kiraya ödediği para ile ev sahibi yapacağız. Buradaki bir diğer şartımız ise vermiş olduğumuz bu evde hak sahibi 10 yıl boyunca ikamet edecek olmasıdır.

Devletin TOKİ sisteminde ise önce ödeme alıyorlar, sonra arsa payıyla birlikte toplam inşaat maliyetini de hesap edip, vatandaşa cazipmiş gibi sunuyorlar. Biz ise sosyal belediyeciliğin gereğini yaparak, sahip olabileceği koşullarda konutlarını teslim edeceğiz. İstanbullu kardeşlerim; bu ve bunun gibi nice projelerimizle birlikte sizlere en iyi hizmeti sunmak için yola çıktık. Halka hizmet, Hakka hizmettir düsturu ile hareket ediyoruz.

Gazeteci Hüseyin Karabulut
İstanbul Büyükşehir Belediye Bağımsız Başkan Adayı

 

 

TOKİ'den 348 TL taksitle ev fırsatı!

TOKİ'den 2 bin 988 ucuz konut geliyor!

TOKİ'den İstanbul'a 531 ucuz konut!

TOKİ 5 bin 243 dar gelirliyi ev sahibi yapacak!


Geri Dön