28 / 04 / 2024

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 



CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko,  vatandaşın bankalara ve finans kuruluşlarına olan borcu 2 trilyon 728 milyar liraya ulaştı ve borcunu ödeyemeyen 3 milyon 830 bin 149 kişi takipte olduğunu açıkladı. Dar gelirli vatandaşın ise TOKİ'ye 59 milyar lira borcu olduğunu belirtti.

Gazeteduvar'a yer alan habere göre; Kanko, “Bankaların zamanında tahsil edilemeyen alacakları ve takipteki kredilerdeki artışlar, vatandaşların finansal zorluklarına işaret etmektedir. Merkez Bankası'nın verilerine göre, vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunmaktadır. Ayrıca, TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu da ekonomik yükü artırmaktadır.'' ifadelerini kullandı. 

Dar gelirli vatandaşın TOKİ ye 59 milyar TL borcu var!

3 MİLYON 830 BİN 149 KİŞİ TAKİPTE

Kanko özellikle, bankalara olan bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişilerin sayısındaki artıştan  toplamda 3 milyon 830 bin 149 kişinin takipte olduğuğunu ve bunun kötü bir tablo olduğuna dikkat çekti.  'Bu durumun ekonomik zorlukların vatandaşlar üzerindeki etkisinin ne boyutlara ulaştığını net bir şekilde gösterdiğinin altını çizen Kanko ''İşsizlik, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri, bireyleri borçlanmaya itmektedir.'' dedi.

Kredi kartları veya kredi kullanma ihtiyacı, geçici finansal zorluklarla başa çıkmak için kullanılabilir; ancak, bu durum uzun vadede borç yükünü artırdığı gibi finansal zorluklar, bireyler üzerinde büyük stres ve kaygı yaratmakta.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ ye 59 milyar TL borcu var!

İşsizlik ve mali sıkıntılar, mental ve fiziksel sağlık sorunlarına yol açabildiği gibi yaşam kalitesini olumsuz etkilemekte.

Kanko bu ekonomik zorluklar genellikle birbirleriyle etkileşim içinde ve bireylerin finansal sağlıklarını ciddi şekilde etkilediği için iktidarın politikaları, sosyal yardım programları ve ekonomik reformlar gibi çeşitli önlemler, bu tür zorluklarla başa çıkma adına revize edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Geri Dön