30 / 06 / 2024

Dar ve orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi! Yeni destek paketi geliyor!

Dar ve orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi! Yeni destek paketi geliyor!

Dar gelirli vatandaşların ucuz konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretmek amacıyla düğmeye basıldı. İşte dar gelirli için hazırlanan yeni destek paketi ile ilgili detaylar…



Ekonomi yönetimi dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardımların dışında bir de yurttaşlara ucuz konut için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre yurttaşların ucuz konutlara erişimi ile ilgili olarak start verildi. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak bakıldığında da kabul edilebilir planlamalar masaya yatırılacak. Pek çok kişinin merak ettiği bu süreci de, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yürütecek.


Dar ve orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi! Yeni destek paketi geliyor!


Yeni Şafak’tan Resul Ekrem Şahan imzalı habere göre sosyal yardımların etkisinin artırılması ve söz konusu dağınıklığın giderilmesi amacıyla Avrupa örneklerinde olduğu gibi ‘tek çatı’ formülü konuşulanlar arasında yer alıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre; çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal yardımları tek elden yürütmek amacıyla  önümüzdeki günlerde çalışmalara başlıyor.

 YENİ UYGULAMALAR ÇALIŞILIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konu ile ilgili olarak  çalışmalarında sosyal yardım kriterleri hem netleştirilecek hem de esnetilemeyecek. 
Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre hükümet yardımların dışında dar gelirli yurttaşlara ucuz konut için start verdi. Yurttaşların ucuz konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller masaya yatırılacak. Aktarılan bilgilere göre uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet şeklinde de kabul edilebilir planlamalar yapılacak. Pek çok kişinin gündeminde yer alan bu süreci de  Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yürütecek. Dar gelirli vatandaşların yüzlerini güldüren çalışmanın detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanmış olacak.

Dar ve orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi! Yeni destek paketi geliyor!


DESTEKLERİN ORANI ARTIRILACAK


Paylaşılan bilgilere göre hükümet tarafından verilecek olan ardım için hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi pek çok konuda çalışmalar yürütülecek ve konu ile ilgili olarak da bazı kıstaslar belirlenecek. Yapılacak olan bu çalışma sonrasında asıl yardıma muhtaçların yardım almasını engellemiş olanların da önüne geçilecek. Dar gelirliye, emekliye ve asgari ücretliye vergi indirimi, kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği gibi ek destekler verilmesi planlananlar arasında yer alıyor. 

 

Elinde avucunda 1 gram altını bile olan baksın! Gram altın fiyatı ne kadar oldu? Harem altın fiyatları 29 Haziran 2024 

Konut kredisi faizleri uçtu! 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar oldu?

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...


Geri Dön