27 / 04 / 2024

Darıca Millet Bahçesi'ne 3. etap geliyor!

Darıca Millet Bahçesi'ne 3. etap geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın, Darıca’da yaptığı gözlemlerde millet bahçesine ilişkin müjde verdi. Büyükakın, Darıca Millet Bahçesi'nin 3. etabında çalışmaların 2022'de başlayacağını söyledi.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın, Darıca’da yaptığı gözlemlerde millet bahçesine ilişkin müjde verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükakın, projenin bitirildiği günden itibaren Darıca ve çevresinde fazla ilgi görecek olan millet bahçesinin 3. etap çalışmalarına 2022 senesinde başlanacağını söyledi. Bölgede incelemede bulunan Başkan Büyükakın, "Darıca ve Darıca’nın güzel insanları, hizmetlerin de en güzelini fazlasıyla hak ediyor" ifadesini kullandı.

Darıca Millet Bahçesi ne 3. etap geliyor!

YOĞUN İLGİ GÖREN MİLLET BAHÇESİNİN 2. ETABI HİZMETE SUNULDU

Darıca Millet Bahçesi, etap etap şeklinde genişleme göstererk bölge sakinlerinin ve Kocaeli halkının nefes alacağı, ailece huzurlu vakit geçireceği, eşsiz bölgelerden biri olacak. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan süreçte 2. etabı da halka açılan Darıca Millet Bahçesi'ne, ilk günden itibaren ilçede yaşayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Darıca Millet Bahçesi ne 3. etap geliyor!

DARICA 3. ETAP MÜJDESİ

Darıca’ya ve Darıcalılar’a çok fazla önem verdiğini her zaman gösteren  Büyükakın, ilçede yaptığı analizlerde millet bahçesinin 3. etabının çalışmalarına 2022'de start verileceğini müjdeledi. "Darıca ve Darıca’nın güzel insanları, hizmetlerin de en güzelini fazlasıyla hak ediyor" ifadesini kullanan Başkan Büyükakın, "Yeşilin ve mavinin kenti Kocaeli’nde hayata geçirdiğimiz Millet Bahçeleri, sahil parkları ve çevre düzenlemeleri, o bölgelerin cazibesini artırırken, değerine de değer katıyor. Darıca Millet Bahçemiz çok güzel oldu ve ilk günden itibaren Darıcalılar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şimdi Darıca Millet Bahçesi’nde 3. etap için projemizi tamamladık. 2022 yılında çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Başkan Büyükakın’a incelemelerinde Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık ve Sadık Uysal eşlik etti.

Darıca Millet Bahçesi ne 3. etap geliyor!

3. ETAP İÇİN VERİLEN SÖZLER

Darıca Millet Bahçesi’nin 3. etabının toplamda 180 dönümlük alanda inşa edilmesi hedefleniyor. Millet bahçesinin 3. etabında; Bahçe Sergi Alanları (Türk İslam Bahçesi, Itri Bitki ve Kaya Bahçesi, Gülistan, Oturma Alanları), Yürüyüş Yolları, Millet Kıraathanesi ve Meydanı,( Gülistan, Oturma Alanları), Yürüyüş Yolları, Bisiklet Yolları, Dinlenme Alanları, Otoparklar (5 farklı noktada toplamda 1292 adet araçlık) bulunacak.

2 bin 800 metrekare alanda hayata geçirilmesi planlanan, millet kıraathanesinde ise 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı, açık hava kitap okuma alanları yer alacak. Darıca Millet Bahçesi’nin 3. etabı için çalışmalara 2022 senesinde başlanması ve 2023’te tamamlanması planlanıyor.

 

Kocaeli'de 34.2 milyon TL'ye icradan satılık 3 katlı bina!


 


Geri Dön