20 / 05 / 2024

Darıcıoğlu İnşaat, kapasitesini artırmaya odaklandı!

Darıcıoğlu İnşaat, kapasitesini artırmaya odaklandı!

Yurtdışındaki yatırımlarına da hizmet götürdüklerini ifade eden Yalçın Darıcı, ağırlıklı olarak çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları, akaryakıt tesisleri, kimya tesisleri ve çeşitli sanayi tesisleri sektörlerine hizmet verdiklerini söyledi.




Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) çelik yapı imalatı, teknolojik ekipman imalatı ve tank imalatı konularında faaliyet gösteren Darıcıoğlu İnşaat, yatırımlarıyla kapasite artırımına yoğunlaştı. Çelik yapı sektörünün hızla geliştiğine ve artan taleplere daha hızlı yanıt verebilmek adına kapasite artırımına yöneldiklerine değinen Darıcıoğlu İnşaat Genel Müdürü Yalçın Darıcı, geçen yıl gerçekleştirdikleri makine yatırımlarıyla kapasitelerini yüzde 50 artırdıklarını, bu yıl da yüzde 30'luk bir kapasite artışı hedeflediklerini söyledi. Yıl içinde 1.5 milyon TL'lik iki adet makine yatırımı planladıklarını kaydeden Darıcıoğlu, "Makinelerimizin biri mart başmda diğeri nisan sonunda gelecek" dedi. 

1992'de faaliyete başladıklarını, Türkiye genelinde hizmet verdiklerini, hizmet verdikleri kuruluşların yurtdışındaki yatırımlarına da hizmet götürdüklerini ifade eden Yalçın Darıcı, ağırlıklı olarak çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları, akaryakıt tesisleri, kimya tesisleri ve çeşitli sanayi tesisleri sektörlerine hizmet verdiklerini söyledi. Çalışmalarını, 6 bin 670 metrekaresi kapalı olmak üzere 20 bin metrekare arsa üzerinde sürdürdüklerini dile getiren Yalçın Darıcı, yıllık 6 bin ton çelik yapı imalat kapasitesine sahip olduklarını açıkladı. Personel sayısının 73 olduğunu söyleyen Darıcı, yeni gelecek makinelerle haziran ayından itibaren yıllık kapasitelerini yüzde 30 artırma ve personel sayısını da 120'ye ulaştırma hedefinde olduklarını anlattı. 

"Bu yıl yüzde 30 büyüme hedefliyoruz" Geçen yılı beklentilerinin altında tamamladıklarını ve yüzde 30 kapasiteyle çalıştıklarını dile getiren Yalçın Darıcı, bu yıla ise hızlı bir başlangıç yaptıklarım, yıl sonuna kadar kapasitelerini dolduracak projelere imza attıklarını anlattı. Artan kapasitelerine paralel yıl sonunda yaklaşık yüzde 30'luk büyüme beklediklerini ifade eden Darıcı, "Bu yılın sıkıntısı da döviz kurları. Aldığımız çelik malzeme dövize Kapasitemizi artırmak için yıl içinde 1 milyon 500 bin TL'lik iki adet makine yatırımı planlıyoruz. Makinelerimizin biri mart başında diğeri nisan sonunda gelecek. 

endeksli ancak satışlarımızı TL üzerinden yapıyoruz. Mevcut artışı ise fiyatlarımıza yansıtamayınca kârdan yüzde 5 zarar ediyoruz" diye konuştu. 

İş hayatmda yaşadıkları sıkıntılara da değinen Yalçın Darıcı, özellikle istihdam yüklerinden şikayetçi oldu. Hükümetin istihdamı destekleyici politikalara daha çok ağırlık vermesini beklediklerini kaydeden Darıcı, "Ülkemizde 50 personel ve üzeri işçi çalıştıran firmalara doktor, hemşire, hükümlü ve engelli, avukat çalıştırma gibi çeşitli zorunluluklar uygulanıyor. Elbette bunlar da yapılmalı ancak bizim asıl beklentimiz istihdamın artması için çalıştırılan her 50 personel için SSK primlerinden yüzde 1 puan indirim yapüarak.igverenin üzerindeki yükün azaltılması" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön