04 / 10 / 2024

Darphane'den açıkladı! Cumhuriyet ve gram altın üretimi duracak mı?

Darphane'den açıkladı! Cumhuriyet ve gram altın üretimi duracak mı?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda üretimin durmasının söz konusu olmadığını ifade etti.




Darphane, "Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda üretimin durması söz konusu değil" açıklamasında bulundu. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda üretimin durmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Darphane'den yapılan açıklama kapsamında, bazı medya organlarında "çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğuna yönelik" asılsız haberlerin yer aldığı kaydedildi. 

Darphane den açıkladı! Cumhuriyet ve gram altın üretimi duracak mı?

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretim durmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Darphane tarafından üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir. Bu çerçevede kaynağından teyit edilmemiş, manipülatif içerikli hiçbir habere itibar edilmemelidir."

Altın yeşil ışık yaktı! Yükseliyor! Ata lira satış fiyatı kaç lira? Reşat altın kaç TL? Canlı altın fiyatları

Elinde avucunda 1 gram altını bile olanlar acil baksın! 7 Ağustos 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar oldu? 

Altın düşüyor, alalım mı? 24 ayar gram altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

Arkası tufan diyen İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi!

 


Geri Dön