09 / 05 / 2024

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.



İNTERNET SİTESİNDEN KOLAYCA HESAPLA
Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartları’na göre belirlenen tazminat tutarı, ilgili hak sahibine kısa mesaj olarak gönderilen şifreler aracılığı ile vatandaşlık numaralarını kullanarak herhangi bir Vakıfbank şubesinden alınabiliyor. DASK’ın internet sitesinden il, bölge, mahalle ve metrekare bilgileri girilerek de hesaplama yapılabiliyor. Toplam miktarın hesaplanması her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan konut metrekare bedelleri baz alınarak yapılıyor.

METREKARE BEDELİ 3.016 TL OLDU
Bu bedel, betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılar kategorisindeyse 2 bin 80 TL olarak belirlendi. Ücret ve metrekare değerinin çarpılarak deprem sigortası bedeli hesaplanmış oluyor. Örneğin 100 metrekare bir daire için, hak sahipleri yaklaşık 300 bin liralık tazminat alabilecek. Ödenecek tutar tavan fiyat olarak 2023 yılı için 640 bin TL olarak belirlendi.

 


Geri Dön