12 / 05 / 2024

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!



DASK 2023 NE KADAR ÖDEME YAPAR?

DASK sigortasının belirli bir limiti bulunmaktadır ve bu limit 2023 senesi için 640 bin lira olarak belirlenmiştir. Konutun değerinin DASK tarafından verilmekte olan 640 bin liralık azami teminat tutarını geçmesi ile konut sahiplerinin 'konut sigortası' yaptırması gerekmektedir.

DASK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

DASK primi, teminat tutarı, tarife fiyatı formülü ile hesaplanmaktadır. Teminat tutarının hesaplanma işleminde de “yapı tarzına bakılarak elde edilen metrekare birim maliyeti üstünden dairenin brüt metrekaresi” formülü ile yapılmaktadır.

2023 DASK PRİMİ NE KADAR?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu iki yapı çeşidi için de farklı metrekare bedeli belirlenmektedir. Bu fiyatlandırma işlemi ise betonarme konutlar da 3.016 TL olurken, diğer yapılar için 2.080 TL'yi bulmaktadır.

E- DEVLET’TEN DASK YAPILIR MI?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu hizmetleri Doğal Afet Sigortaları Kurumu ile birlikte e-Devlet sisteminin altyapısı üstünden sunuluyor.

DASK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK? DASK ÖDEMELERİ NEDEN YATMADI?

Hasar ihbar sayısı 416 bin 21’e kadar çıktı. Deprem illerini ziyaret etmekte olan Hürriyet yazarı Noyan Doğan DASK ödemelerindeki gecikmeye dair şunları söyledi; “Bu boyutta bir yıkımda eksperlerin hasar tespitinde ve hasar ödemelerinde oluşan gecikmeler, aksamalar olması oldukça normaldir. Bu yüzden de DASK; yıkık binalar için incelemeye dahi gerek kalmadan poliçelerde yazan teminat miktarlarını sigortalılara ödemektedir. Hafif hasarlı konumundaki konutlar için ise eksper incelemesini ortadan kaldırıldı ve belirli oranda hasarları 72 saatte sigortalılara ödemektedir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön