28 / 04 / 2024

DASK Kısa Film Yarışması Özel Ödülleri sahiplerini buldu!

DASK Kısa Film Yarışması Özel Ödülleri sahiplerini buldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) Depremi Kaderine Bırakma! temalı 3. Kısa Film Yarışmasında İzleyici Özel Ödülü için http://www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasından yapılan oylama sonuçlandı



Oylamada  Ankara  Üniversitesinden Doğukan Hazar İskenderoğlu Dur filmiyle en yüksek puanı toplarken Ege Üniversitesinden Hüseyin Sertin Deprem Size Ulaşmasın filmi ikinci oldu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde okuyan öğrencilere yönelik, Depremi Kaderine Bırakma! temalı 3. Kısa Film Yarışmasında İzleyici Özel Ödülü için yarışan beş filmden dereceye girenler belli oldu. DASKın http://www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasından yapılan oylamada Ankara Üniversitesinden Doğukan Hazar İskenderoğlu Dur filmiyle en yüksek puanı aldı. Ege Üniversitesinden Hüseyin Sertin Deprem Size Ulaşmasın filmi ise ikinci oldu. Dereceye giren filmlerin sahipleri sırasıyla Canon SLR ve Canon Compact dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.

DASKın Facebook sayfasına üye olup filmlere oy verenler de hediye kazanma fırsatı yakaladılar. Yarışma kapsamında oy veren bir kişi Apple iPad, iki kişi Sualtı Dijital Fotoğraf Makinesi, 10 kişi 2GB Apple iPod Shuffle, 15 kişi DASK deprem çantası sahibi olacak. DASKın ödül kazanan takipçileri 10 Ağustosta facebook sayfasında açıklanacak.

DASK 3. Kısa Film Yarışmasında jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ilk üç dereceyi sırasıyla Ankara Üniversitesinden Uğur Ferhat Korkmaz Tükenmez Kalemler, Akdeniz Üniversitesinden Mesut Zümre Saksı, Ege Üniversitesinden Kerem Altın Çağrı filmleriyle almıştı. Yarışmada birinci MacBook Pro ve Sony HXR - MC2000E kamera, ikinci MacBook Pro, üçüncü iMacle ödüllendirilecek. Yarışmada dereceye girenleri yönetmenler Derviş Zaim ve Üstün Barışta, sinema yazarı Mehmet Açar, oyuncu Burcu Kara, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, Türkiye Reasürans ve Sigorta Şirketleri Birliği (TSRŞB) Basın Reklam ve Halkla İlişkiler Yönetmeni Gamze Diler ile DASK Genel Sekreteri Serpil Yakutun yer aldığı jüri belirledi.


DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir

Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmüyor.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiyedeki 29 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor. Zorunlu deprem sigortası uygulamasındaki gelişmeler yurtdışında da oldukça yüksek bir ilgiyle takip ediliyor ve kurum, benzer riske maruz ülkeler tarafından örnek alınıyor.

www.dask.gov.tr


Geri Dön