28 / 04 / 2024

DASK sorgulama!

DASK sorgulama!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), nasıl sorgulanır? İşte DASK poliçe sorgulama...



DASK sorgulama!
Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen yıl vatandaşın depreme karşı güvencesi oluyor. 

Zorunlu bir sigorta olarak karşımıza çıkan DASK sigortası, her an olması muhtemel bir depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Yıllık olarak düzenlenen DASK sigortası, depremden sonra meydana gelen zararların hızlı bir şekilde temin edilerek, normal yaşama geçiş sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. İşte DASK sorgulama ile ilgili tüm merak edilenler...

DASK sigortasını yaptırmayan kimseler söz konusu daire üstünde kiralama ve alım-satım gibi işlemler yapamıyor. DASK sigortasının olması halinde ancak bu işlemler yapılabiliyor.

DASK nasıl yaptırılır?

DASK sigortası yaptırmak için gerekli belgelerin temin edilerek, en yakın sigorta acentasına ya da bir bankaya gidiliyor.

DASK bir yıllık olarak düzenleniyor. Söz konusu sürenin dolması halinde bu sigortanın yenilenmesi gerekiyor. DASK fiyatları, konutun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun yapı özelliklerine göre değişiyor.

DASK için hangi belgeler gerekiyor?

- Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu
- Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası
- Sigortalanacak yerin açık adresi
- Tapu bilgileri 
- Binanın inşa yılı 
- Binanın yapı tarzı
- Binanın toplam kat sayısı
- Binanın hasar durumu 
- Meskenin  brüt yüzölçümü 
- Meskenin  kullanım şekli 

DASK sorgulama nasıl yapılır?

DASK sorgulama işlemi için DASK'ın internet sitesine girilmesi gerekiyor.

DASK sorgulama için tıklayınız

10 soruda DASK tüm detaylarıyla!


Geri Dön