16 / 05 / 2024

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!



Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK, 6 Şubat tarihinde yaşanmakta olan ve 11 ili derinden etkileyen depremden sonra gelen hasar ihbarı 475 bini aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bütün afet tehlikelerini içine alan zorunlu afet sigorta mekanizmalarının yaygınlaştırılacağı vurgulanmaktadır.

Yeni dönemde bundan sonra zorunlu deprem sigortasının yerine DASK içinde deprem, sel gibi bütün afetleri de içine alan "zorunlu afet sigortası" alacak. Tek bir poliçe üstünden tüm afetler sigorta kapsamına girmiş olacak. Sabah'ta yer alan haberde, afet sigortası bu yılın içinde uygulamaya sokulacak. Modelle üstünde çalışmalar sonlandı. Ürünün çıkması ile beraber sigorta şirketleri sisteme adapte olacak, poliçe satışları başlayacak. Afetleri içinde barındıran sigortalar DASK'ın içinde verilecek.

İHBAR BEKLENMİYOR

Zorunlu deprem sigortası, yıkılacağı tespit edilen binalarda sigortalı ihbarını beklemeden hasar ödemelerini gerçekleştiriyor.

Sigorta eksperleri 10 ilde yoğun bir saha çalışması yürütmeye halihazırda da devam ediyor. İlgili kurumlar ile koordineli çalışan DASK, hasar ihbarı yapılmaksızın, hem hasar süreçlerini hem de ödemeleri yapıyor.

DASK DEPREM SİGORTASI NASIL ÖDENİR?

DASK sigortası ödemesi için farklı yollar vardır. Bu ödemenin nereden, nasıl yapılacağına bağlı olarak çeşitli ödeme imkanları sunar. İnternet üzerinden DASK yaptırılır ise kredi kartı ile ödeme yapılır. Sigorta şirketleri, acentalar ve bankalar ile yapılanlarda da nakit, banka ve kredi kartı ile ödenebilir.

EVİ SU BASTI DASK KARŞILAR MI?

Deprem ve depreme neden olan toprak kayması, infilak, tsunami, gibi doğal afetlerle konutlarda oluşan zararlar DASK tarafından karşılanmaktadır. Bu özelliği ile DASK sigortası su baskınından dolayı oluşan zararları karşılamaz.

DEPREM SİGORTASI YAPTIRMAK MECBUR MU?

Deprem sigortası ile beraber deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga yani tsunami ya da yer kaymasının kendinize, ailenize ve sevdiklerinize verebileceği maddi zararlar güvence altına alınmaktadır. Ev ve iş yeri sahibi öncelikle zorunlu deprem sigortası yaptırması gerekir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön