06 / 05 / 2024

DASK!

DASK!

Zorunlu Deprem Sigortası olarak da bilinen DASK'a dair merak ettiğiniz konular için haberimizi inceleyebilirsiniz. DASK ve tüm detayları...



DASK!

Doğal afetlerden biri olan depremin ülkemize ve insanlara verdiği zararı en aza indirgemek için, devlet bu hususu teminat altına almıştır. DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, devlet tarafından zorunlu tutulan sigortalar arasında yer almaktadır. Peki "DASK nedir niçin kurulmuştur? DASK nasıl yapılır? DASK sigortası fiyatları? DASK hesaplama? DASK bilinmesi gerekenler nelerdir?" diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK bilinmesi gerekenler!


- DASK nedir, niçin kurulmuştur?

Yukarıda da açıkladığımız gibi devlet, depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedeli talep ediyor. Ödenen primler ile olası bir depremde meydana gelecek zararlar karşılanıyor.


- DASK nasıl yapılır?

Konuta DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını yaptırabiliyor. DASK için gerekli belgeleri temin eden kimseler başvuruları sonrasında DASK sigortasına dahil olabiliyor. 


- DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


* Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esas alınarak düzenleniyor. Yanlış beyandan doğabilecek tüm sorumluluk sigorta ettirene ait oluyor.


- DASK sigortası fiyatları..

DASK sigortası, yıllık olarak ödeniyor. DASK sigortası fiyatları Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre belirleniyor. 


- DASK hesaplama..

DASK hesaplaması için deprem sonrasında alabileceğiniz en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeli bir diğer deyişle teminat tutarının bulunması gerekiyor. Belirlenen teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigorta bedeli bulunmuş oluyor.


- DASK iletişim..

* Adres: Altunizade Mahallesi, Ord Prof. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, No: 20, 34662, Üsküdar / İstanbul

* E-posta : [email protected]

* Fax :90 (216) 474 23 64

* Telefon: ALO DASK - 125


- DASK poliçe sorgulama..

DASK poliçe sorgulama için tıklayınız.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön