09 / 05 / 2024

DASK'ınızı yenilemeyi unutmayın!

DASK'ınızı yenilemeyi unutmayın!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Zorunlu Deprem Sigortası yaptıranların oranının yüzde 50'lerde kalmış olması nedeniyle yeni formüller peşinde. Gündemde ise otomatik DASK var.



Yapılan bir araştırmaya göre, evde sigorta yaptırılması konusunda kadınların daha etkin olduğu ortaya çıkmıştı. Sigortanın bir ihtiyaç olduğu konusunda kadınlarımızın ikna olduğunu biliyoruz. Ailecek kazanılmış değerlerin korunması konusunda kadınların daha duyarlı olduğu bir başka gerçek. Çünkü ailede tasarruf yapılacaksa da, bir değer koruma altına alınacaksa da bunu gören, fark eden genelde kadınlarımız oluyor. Sigorta şirketleri, kadınların değerini biliyor. Onların aile içerisinde yüklendiği sorumlulukları biliyor. 

 

Capital Dergisi'nin Şemsiye ekinde yer alan habere göre; Kadınlara yönelik sigorta ürünleri de hazırlanıyor. Kadınların toplum içerisindeki sorumlulukları arttıkça, onlara yönelik sigorta ürünleri de artmaya başladı. Sigorta sadece kadınlar için gerekli bir ihtiyaç değil. Ama görünen şu ki kadınlar sigortanın gerekliliği konusunda bilinçli.

 

Kefalet sigortası özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından takip edilen bir konu. Gelişen bir ekonomide gerekli olduğuna kanaat getirilmiş. Sigorta şirketleri kefalet sigortasıyla büyük projelerde ihtiyaç duyulan teminat mektubu yerine geçecek bir ürün sunmuş olacak. Ekonomide işleyişin hızlanmasını sağlayacağı tahmin ediliyor.

 

DASK'ınızı yenilemeyi unutmayın!

 

DASK ile ilgili bir gelişme yaşandı geçtiğimiz günlerde. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Zorunlu Deprem Sigortası yaptıranların oranının, deprem kuşağı üzerinde olmamıza rağmen yüzde 50'lerde kalmış olması nedeniyle yeni formüller peşinde. Otomatik DASK gündeme geldi. Fakat üzerinde çalışılıyor. DASKinı yenilemeyenler birkaç kez uyarılacaklar, yine yaptırmazlarsa düzenli ödemelerine eklenmesi söz konusu. Bu da elektrik-su abonesi ise DASK sigorta priminin buradan tahsil edilmesi anlamına geliyor ki, bunun çok anlamsız olacağı düşüncesindeyim. Bunun en doğrusu sanırım, yıllık Emlak Vergisini ödemeye gideceklerin DASK'larmı yaptırıp yaptırmadıklarının sorgulanmasıdır. Bu arada yıl sonu yaklaşıyor. Hazır konu açılmışken sigorta yenilenmeleri konusunda sigortalılarımızın dikkatli olmalarım ve zamanları kaçırmamalarını öneriyorum.


Geri Dön