04 / 05 / 2024

DASK’tan devrim gibi bir ilk! ‘Avans ödemesi’ dönemi başlıyor!

DASK’tan devrim gibi bir ilk! ‘Avans ödemesi’ dönemi başlıyor!

DASK'ta bir ilk olarak, hasar ihbarından inceleme sürecinin tamamlanmasına kadar geçen dönemde sigortalılara avans ödemesi alma olanağı sağlanıyor.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yapılan duyuruya göre, kurum tarafından, hasar ödemelerinin çok hızlı yapılabilmesi amacıyla, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarda sigortalıların ihbarını dahi beklemeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca resmi hasar tespitleri tamamlanan evlerin listelerinden hasar dosyaları resen açılarak ödemeler yapılıyor.

Diğer taraftan, yaşanan depremlerin ardından DASK, kuruluşundan bu yana ödediği tazminat tutarına 20 günde ulaşmış oldu.

DASK’tan devrim gibi bir ilk! ‘Avans ödemesi’ dönemi başlıyor!

"DEPREMİN ÜZERİNDEN 24 SAAT GEÇMEDEN DE İLK HASAR ÖDEMEMİZİ YAPTIK"

DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada, "Türk Reasürans olarak, DASK için bugüne kadar tüm çalışmalarımızın temeline deprem sonrası planlarımızı koyarak adım attık" dedi.

Bu çalışmaların, meydana gelen deprem sonrası süreçteki operasyonel ve finansal faydalarının önemine dikkati çeken Eren, şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerinin ardından, deprem sonrası için yürüttüğümüz hazırlık çalışmalarıyla, depremin üzerinden 24 saat geçmeden de ilk hasar ödememizi yaptık. Alo DASK 125, e-Devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı alabiliyoruz. Hatta bu süreçte hasar ödemelerinin çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarda sigortalıların ihbarını dahi beklemeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca resmi hasar tespitleri tamamlanmış evlerin listelerinden hasar dosyaları resen açılarak en hızlı şekilde ödemelerimizi yapıyoruz.”

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön