28 / 04 / 2024

Datça'da kiracılar fahiş fiyatlara karşı tepkili!

Datça'da kiracılar fahiş fiyatlara karşı tepkili!

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen "Kira sorununu konuşuyoruz" konulu forumda fahiş şekilde yükselen kiralar sebebiyle onlarca kiracı örgütlenmeye karar verdi. 



Muğla Datça'da Datça Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Kira sorununu konuşuyoruz” konulu forumda fahiş şekilde yükselen kiralar sebebiyle çok zor durumda kaldıklarına, vatandaşın barınma hakkının yok edildiğinedikkat çeken onlarca kiracı örgütlenmeye karar verdi.

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre; büyük ilgi gören forumda kiracılar problemin insanları yaşayamaz hale getirmesine karşın devletin, iktidarların, siyasi partilerin ve yerel yönetimlerin bu soruna sessiz kaldığına vurgu yaptı. 

Datça da kiracılar fahiş fiyatlara karşı tepkili!

SORUN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Forumda söz alan konut sahipleri de, konunun sadece kiracıları değil bütün vatandaşları etkilediğini, fahiş kira bfiyatları nedeniyle Datça’ya memur ve doktor gelmediğine, bu sebeple özellikle sağlık ve kamu hizmetlerinin sekteye uğradığına dikkat çektiler.

Datça da kiracılar fahiş fiyatlara karşı tepkili!

Çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantının ardından Datça’da yaşayan kiracılar örgütlenmeye karar verdi. Kısa sürede hayata geçirilecek Datçalı Kiracılar Meclisi, ortak hareket ederek, demokratik bütün haklar kullanılarak yetkilileri uyaracak, zorda olan kiracılara hukuksal destekte bulunacak ve konut sahibiyle mahkemelik olan kiracılar adliyede yalnız bırakılmayacak.

Konut kiralarına pandemi dopingi!

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!


Geri Dön