07 / 05 / 2024

Datça'nın modern devlet hastanesinin inşaatı tamamlandı!

Datça'nın modern devlet hastanesinin inşaatı tamamlandı!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, yapımına üç yıl önce başlanan bodrum dahil üç katlı, 30 yataklı, modern devlet hastanesinin yapımının tamamlandığı geçici kabulünün ardından tefrişatına başlanacağı bildirildi.



Datça İlçesi'nde, yıllardır çeşitli tartışmalara yol açan ve yapımı yılan hikayesine dönen devlet hastanesi nihayet tamamlanıyor. 


Sağlık Bakanlığı'nın TOKİ'ye yaptırdığı hastane inşaatı tamamlanırken, müteahhit firma geçici kabulü için gerekli işlemleri tamamladı. En geç 10-15 gün içersinde geçici kabulün yapılması beklenirken TOKİ'nin hastaneyi Sağlık Bakanlığına devredeceği ve tefrişatına başlanacağı bildirildi. Hastanede daha şimdiden pek çok malzemenin yerine monte edildiği açıklandı. 


Hastane girişindeki numara sistemi, hastaların takip edebilecekleri ekranlar, mutfak, çamaşırhane ve morgdaki cihazlar tamamıyla yerlerine konulurken, hasta odaları son teknolojiyle donatıldı. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Datça Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay İnan ile birlikte hastane inşaatına giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


"KANALİZASYON BAĞLANTISI BEKLENİYOR" 


Kaymakamı Hamdi Üncü geçici kabul için başvuruda bulunulmasının, fiziki anlamda inşaatın bitmiş olduğu anlamına geldiğini belirtip, "Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği buranın müştemilatını, cihazlarının alımını gerçekleştirecek. 

Ayrıca, Muğla Büyükşehir belediyesi tarafından hastanenin altyapı ve kanalizasyon sisteminin bir an önce tamamlanması gerekiyor. 

Büyükşehir belediyesi kanalizasyon ile ilgili ihaleye çıktı. 15 gün içersinde çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz" diye konuştu. 


"NUMARA SİSTEMİYLE ÇALIŞACAK" 


Datça Devlet Hastanesi Başhekimi Çağatay İnan ise hastane hakkında bilgiler verdi. 

Hastanenin bodrum dahil iiç katlı olduğunu vurgulayan İnan, "Birinci katında poliklinikler, idari bölüm, diyaliz ve acil üniteleri bulunuyor. Röntgen ve laboratuvar da birinci katta olacak. 

Modern bir dizaynı var. Bekleme odaları, hasta bekleme alanları ve numara sistemi uygulaması ile çağdaş bir hizmet verecek" dedi. 


"EN MODERN TEKNOLOJİ KULLANILDI" 


ikinci katta ise, servis alanları, doğumhane ve ameliyathanenin bulunduğuna dikkati çeken İnan, "Muğla'daki en modern teknoloji ile donatılan bir ameliyathane kuruluyor. Ameliyathanede HERPA sistemi uygulanacak. Bu sistem, mikrobu tutan filtrelerle donatılıyor. Ameliyathanede tamamen özel gümüş içerikli zemin kaplamalar ile duvarlarda kurşun kaplamalar kullanıldı. 

Tamamen steril bir ortam yaratıldı. Mikrop tutmaması amacıyla özel boya kullanıldı. 

Doğumhanede, hem kadın hastalıkları hem de doğum hastaları için 5 ayrı oda bulunuyor. 

Doğumhanedeki 5 oda ile hastanemizin yatak kapasitesi 30 olacak" diye konuştu. 


"DİYALİZ ÜNİTESİ VAR" 


Hastanede diyaliz ünitesinin de hizmet vereceğine değinen İnan, "Bir doktor arkadaşını dört aylık eğitime göndererek, diyaliz sertifikası almasını sağladık. Burada kendi özel girişi olan. dört yataklı ve bekleme salonuyla modern bir diyaliz ünitesi kurulacak. 

Bodrum katında ise, çok iyi bir çamaşırhanesi ve mutfağı var. 

Ayrıca bir morg mevcut. Datça için çok büyük bir ihtiyaçtı. 

Cenazelerin yıkanması da sağlanacak. Burada çok iyi koşullarda hizmet verilebilecek" dedi. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön