06 / 05 / 2024

DAÜ,ayrıcalıklı mimarlık eğitimi verdiğini tescilledi!

DAÜ,ayrıcalıklı mimarlık eğitimi verdiğini tescilledi!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) mimarlık programı, Türkiye ve Kuzey Kıbrısta bulunan 60ı aşkın mimarlık programı arasında ulusal akreditasyonu başarıyla tamamlanan 4. program oldu



En başarılı kurumlara verilen 6 yıllık akredite süresiyle DAÜ Mimarlık Bölümü bu süreyle akredite edilen en başarılı ve ayrıcalıklı mimarlık eğitimi veren kurumlardan biri olduğunu göstererek kalitesini tescilledi. Avrupada her ülkenin kendi eğitim sistemine uygun kalite güvence standartlarını belirlediği günümüzde, eğitimde kalitenin güvencesi ulusal ya da uluslararası bağımsız kalite ajansları, yani akreditasyon kurulları tarafından verilen akreditasyondur.

MİAK, Türkiye Cumhuriyetinde mimarlık eğitim kurumlarını evrensel kriterler doğrultusunda denetleyen ve akredite eden bir kurumdur. Çeşitli ülkelerden gelen seçkin öğretim üyesi kadrosu ve çok uluslu öğrenci yapısıyla uluslararası bir topluluk oluşturan DAÜ Mimarlık Bölümü, uluslararası ortamda sahip olduğu saygınlığı, ulusal akreditasyon başarısıyla da perçinledi. Bu başarının ardında, öğretim üyelerinin uluslararası akademik tanınırlığı, kabul gören bilimsel yayınları ve geniş eğitim tecrübesi var.


Sadık Gültekin / VATAN


Geri Dön